Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

... εφημ. "Εθνος" - ο Μπόμπολας δεν πληρώνει ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου
& ΜΜΕ
***
*
Μπόμπολας, "Έθνος", "Πήγασος Εκδοτική"
Η απληρωσιά για τους εργαζόμενους,
τα κέρδη για τους εκδότες

Το στυγνό εργοδοτικό της πρόσωπο που το μόνο που γνωρίζει είναι το ξεζούμισμα των εργαζόμενων δείχνει για μια ακόμη φορά ο εκδότης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ιδιοκτήτης της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και μιάς σειράς κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Αφού εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο χρωστά στους εργαζόμενους της εφημερίδας 1,5 μήνα τις μέρες που έρχονται όχι μόνο αρνείται να τους ξοφλήσει τα δεδουλευμένα αλλά παραπέμπει στο μέλλον την απόδοση μέρους τους.

Μάλιστα όταν πρόσφατα ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ βρέθηκε στην συνέλευση των εργαζομένων μαζί με την πρόεδρο του Δ.Σ, ο διευθυντής της εφημερίδας προφασίστηκε οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας, “ξεχνώντας” να παρουσιάσει τους κερδοφόρους ισολογισμούς της ΑΚΤΩΡ, της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ και των λοιπών επιχειρήσεων του Ομίλου.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο ΕΘΝΟΣ ζήτησαν από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να τους στηρίξει σε απεργιακή κινητοποίηση με στόχο την αναστολή έκδοσης του Κυριακάτικου φύλλου, εφόσον δεν εξοφληθούν πλήρως μέχρι τέλους του 2014.

Στη συνέλευση εκπρόσωπος της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" στήριξε το αίτημα των συναδέλφων και το δικαίωμά τους να οργανώσουν των αγώνα τους με πολύμορφες κινητοποιήσεις που να περιλαμβάνει ολόκληρο τον εκδοτικό Όμιλο.

Το ερώτημα είναι τι θα αποφασίσει η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΕΣΗΕΑ των συνεργαζόμενων “μνημονιακών” ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και των “αντιμνημονιακών” της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου