Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 10/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έντεκα «όχι» στον Κουρή

Νέα συνάντηση των συντακτών του «Φίλαθλου» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα. Στην προηγούμενη είχε ζητηθεί από τη Ένωση (δείτε εδώ) να διερευνήσει αν η πρόταση της εργοδοσίας για συμβιβασμό, με την καταβολή στον καθένα από τους 35 εργαζόμενους ποσού 4.000 ευρώ, θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή απ' όλους ή αν εφόσον υπήρχαν διαφωνίες θα μπορούσε ο συμβιβασμός να προχωρήσει μονωμένα. Η απάντηση, όπως αναμενόταν, ήταν ότι η πρόταση ισχύει μόνο αν υπάρχει συνολική αποδοχή, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί. Από τους 35 οι 24 δέχονται τον συμβιβασμό, ενώ έντεκα αρνήθηκαν την πρόταση, θεωρώντας πολύ μικρό το ποσόν που τους προσφέρει η εργοδοσία για να την απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις της απέναντί τους.
---
Ν. Βούτσης: Εξυπαρχής συζήτηση
για συχνότητες, άδειες, βασικό μέτοχο, Digea

Όλη την γκάμα των θεμάτων για τα ΜΜΕ ανοίγει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης κατά την συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Δηλαδή συχνότητες, βασικός μέτοχος, αριθμός αδειών, Digea.

Ο Ν. Βούτσης αναρωτήθηκε πόσες συχνότητες και κανάλια εθνικής εμβέλειας χωρά η Ελλάδα, “Δύο; Δυόμισι; Τρία; Όχι οκτώ, όμως. Ούτε επτά”, σχολίασε με νόημα. “Είναι σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει ουσιαστικός διάλογος για το σύνολο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα”, τόνισε υπενθυμίζοντας ότι τα συμπεράσματα του διαλόγου “ήταν αντίθετα με τα συμφέροντα της διαπλοκής και ως εκ τούτου δεν εφαρμόστηκε τίποτα”.

Αναλυτικά στο http://www.avgi.gr/
---
Στα περίπτερα
το “Αθλητισμός και κοινωνικά κινήματα”

Δυναμικά μπήκε μετά την επιτυχημένη βιβλιοπαρουσίαση, στην αγορά του βιβλίου η νέα έκδοση «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» του Νάσου Μπράτσου, με χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ open και την Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Ήδη από την Μ. Πέμπτη το βιβλίο διακινείται από το Βιβλιοπωλείο ΠΑΡ’ ΗΜΙΝ Χαριλάου Τρικούπη 11, Αθήνα 106 78, τηλ. 210 38 02 542, info@parimin.gr.

Ο εκδοτικός οίκος «Νότιος Άνεμος» δέχεται συνεχώς τηλέφωνα από την επαρχία, ενώ η πρώτη συνδικαλιστική οργάνωση που προμηθεύτηκε αριθμό αντιτύπων για τα μέλη της είναι η ΠΟΕΣΥ.
---
Ο τζάμπας (των καναλιών) πέθανε

Τα δύο συνδρομητικά κανάλια, τόσο η Nova, όσο και ο OTE TV, με ανακοίνωσή τους δήλωσαν πως θα πληρώσουν κανονικά το 2% του φόρου που τους καταλόγισε με την απόφασή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Υπενθυμίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για τον καταλογισμό οικονομικού ανταλλάγματος σε τηλεοπτικούς σταθμούς για την χρήση των συχνοτήτων. Η Forthnet Media ΑΕ (η Nova δηλαδή) δηλώνει πως έχει «εκπληρώσει στο ακέραιο, κάθε σχετική υποχρέωση προς το Ελληνικό Δημόσιο» και το ίδιο θα κάνει «και για τα ανωτέρω ποσά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

Τα ίδια λέει και ο ΟΤΕ Α.Ε.: «Σταθερά συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις, ο ΟΤΕ με την παραλαβή της πράξης καταλογισμού προχωρά στην πληρωμή του συνολικού ποσού που του αναλογεί».

Αυτοί που αρνούνται να πληρώσουν ακόμα είναι οι γνωστοί, MEGA, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1 κτλ. Ως πότε επιτέλους; Έχουν μάθει βλέπετε στο τζάμπα...

Εκτός κι αν τα κανάλια μπήκαν κι αυτά στο κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»οπότε να δούμε με άλλο μάτι την περίπτωσή τους.
---
Η νέα ΕΡΤ: Χωρίς αφανείς και άφωνους

του Νίκου Χειλά

Ήταν καλύτερη και από ότι στην οθόνη. Η πρώην παρουσιάστρια της ΕΡΤ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση έκλεψε προχθές την παράσταση στη Βουλή. Η εισήγησή της – εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας – για την επανασύσταση της εταιρίας (ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός!), ανήκει στις μεγάλες στιγμές του ελληνικού κοινοβουλευτισμού. Κι αυτό με τριπλό τρόπο: Ιστορικά, επειδή ξεσκέπασε τα μοτίβα και τους στόχους εκείνων που κατάργησαν δια νυχτός πριν 22 μήνες έναν συνταγματικό θεσμό. Πολιτικά, επειδή παρουσίασε ένα σχέδιο επανίδρυσης, που δυσχεραίνει την αναβίωση του αμαρτωλού παρελθόντος. Και αισθητικά, επειδή μίλησε δυνατά χωρίς καλλιέπειες και άλλα περιττά παρόμοια.

Περισσότερα στο http://www.tovima.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου