Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

... Σωτήρης Σβανάς - σημαντική απώλεια και για τα ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Έφυγε» ο συνάδελφος
και σύντροφος Σωτήρης Σβανάς
Η "Α" για την απώλεια του Σωτήρη: ... τα συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του Χρυσούλα, στο γιο του Ορέστη και στον καλό συνάδελφο από τα παλιά, συνταξιούχο λινοτύπη - φωτοσυνθέτη, πεθερό του Σωτήρη, Παναγιώτη Παπαγεωργίου...
-------------------------
Πολύ σύντομο ήταν το ταξίδι στη ζωή του συντρόφου Σωτήρη Σβανά, καθώς έφυγε απρόσμενα από κοντά μας την Παρασκευή σε ηλικία μόλις 36 ετών, με την καρδιά του να τον προδίδει. Γεννημένος το 1979, στρατεύτηκε στο κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια ως μέλος του φοιτητικού συλλόγου της Φιλοσοφικής. Ήταν ενεργό μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης.

Μετά το Πανεπιστήμιο, στράφηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας, ως διορθωτής αρχικά σε διάφορα περιοδικά και τα τελευταία χρόνια ως αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα thepressproject.gr.

Ο Σωτήρης ήταν ενεργό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και πολύτιμος σύντροφος στο σχήμα της Αριστερής Πρωτοβουλίας/Παρατύπως.

Πάντα ανήσυχος, δραστήριος, δημιουργικός, στρατευμένος στην Αριστερά και στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ο Σωτήρης ήταν παρών σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες του χώρου του, αλλά και συνολικότερα. Από τις εξορμήσεις στα εκδοτικά συγκροτήματα του περιοδικού τύπου, μέχρι τον αγώνα διαρκείας στον «Περιοδικό Τύπο ΑΕ» που προώθησε με άλλους συναδέλφους του στην πράξη την ιδέα του συνδικάτου τύπου, μέσα από τον κοινό απεργιακό αγώνα και την επίσχεση όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων. Και από την παρουσία του στο απεργιακό μπλόκο στις Αττικές Εκδόσεις, για να μην περάσουν τα πρώτα μνημονιακά μέτρα και οι απολύσεις της εργοδοσίας στον κλάδο, μέχρι τις συνελεύσεις κατοίκων και τις διάφορες δράσεις στην αγαπημένη του γειτονιά, εκεί όπου έμενε, τα Εξάρχεια.

Οι σύντροφοί του από το χώρο του Παρατύπως στην ΕΣΠΗΤ αλλά και ευρύτερα από το χώρο των ΜΜΕ, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφο της ζωή του Χρυσούλα και το γιο τους Ορέστη.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου