Κυριακή 26 Απριλίου 2015

... ΚΚΕ: κατέθεσε τροπολογία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πλήρη αποκατάσταση
της λειτουργίας της ΕΡΤ
ζητά με τροπολογία το ΚΚΕ


Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το σχέδιό της «διατηρεί τη λειτουργία μιας απόλυτα ελεγχόμενης απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση ραδιοτηλεόρασης»

Τροπολογία κατέθεσε το ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις».

Το ΚΚΕ καταθέτει την τροπολογία με σκοπό, όπως τονίζει, την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ και σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, καθώς επίσης και την πλήρη αποκατάσταση του απολυμένου προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ, χωρίς διαχωρισμούς, ακριβώς όπως είχαν στις 11.6.2013, θεωρώντας ότι ουδέποτε καταργήθηκε νόμιμα η ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το σχέδιο “όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη δημιουργίας μιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης, που θα υπηρετεί πραγματικά την ενημέρωση και ψυχαγωγία του λαού, αλλά αντίθετα διατηρεί τη λειτουργία μιας απόλυτα ελεγχόμενης απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση ραδιοτηλεόρασης”.

Υπογραμμίζει ότι με το εισαγόμενο προς συζήτηση ν/σ δεν υπάρχει πλήρης αποκατάσταση και επαναλειτουργία του συνόλου των λειτουργιών της ΕΡΤ ΑΕ, όπως αυτές υπήρχαν στις 11.6.2013. Η πλήρης επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ με τις δραστηριότητες που είχε στις 11.6.2013 παραπέμπεται στις καλένδες, αν δεν αποκλείεται, καθώς αφήνεται να αποφασιστεί από το νέο Δ.Σ. της εταιρίας, ποιες δραστηριότητες και πότε θα ασκήσει η εταιρία και μάλιστα στα πλαίσια ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Επίσης, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν ξεκαθαρίζεται η επαναφορά του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν στην ΕΡΤ ΑΕ και στις θυγατρικές της και που μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο, και ορισμένα εξ αυτών στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ, όπως και η επαναφορά στην ΕΡΤ ΑΕ του περιεχομένου του ειδικού λογαριασμού, που περιέχει τα χρηματικά διαθέσιμα της καταργηθείσας ΕΡΤ.
---
Όλη η τροπολογία ΕΔΩ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου