Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Νίκος Παππάς: Στην ΕΡΤ
έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης 1.559 άτομα

"O κεντρικός στόχος της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ δεν είναι να αποκαταστήσουμε ένα εργασιακό δικαίωμα, αλλά το δικαίωμα της κοινωνίας στην ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και ενημέρωση", τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, που ψηφίζεται σήμερα επί της αρχής από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/
---
Καθημερινή ΑΕ: Τα ίδια κεφάλαιά μας
ανέρχονται σε 65 εκατ. ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΑ

Σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα οικονομικά στοιχεία της 31/12/2014 της εταιρίας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΕ - ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 66,2 εκατ ευρώ από 62,7 εκατ ευρώ το 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 5,5%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 6,4 εκατ ευρώ από ζημίες 15,2 εκατ ευρώ το 2014.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων για την οικονομική χρήση του 2014 διαμορφώθηκε στα 65 εκατ. ευρώ.

Η μητρική εταιρία «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΕ» το 2014 προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά ποσό 9 εκατ ευρώ περίπου, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το ποσό της αύξησης αυτής χρησιμοποιήθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ», η οποία εκδίδει την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

---
Οι (κατα)χρεωμένοι διαπλεκόμενοι
δεν θέλουν να μάθετε για το χρέος!

Αφηνίασαν σχεδόν οι ενσωματωμένοι σχολιαστές στις αυλές των διαπλεκόμενων αφεντικών τους με την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους. Σχεδόν εγκεφαλικά έπαθαν μόλις βγήκαν στον αέρα τα δυο τρέιλερ με την υπογραφή της Βουλής. Και ανέλαβαν αμέσως δράση. Σε ΣΚΑΪ κυρίως αλλά και στο Mega, ΑΝΤ1 ξερνάνε χολή για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και την κυβέρνηση.

Αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν σε μια… κοινοβουλευτική δημοκρατία να ερευνάται δημόσια και με τόση δημοσιότητα το Χρέος της χώρας.

Περισσότερα στο http://mediatvnews.gr/
---
ΕΤΙΤΒΕ: Στάση εργασίας
στον αγώνα Ηρακλής - Ξάνθη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας, αντιδρώντας στην άνανδρη επίθεση ομάδας ατόμων, εναντίον εργαζομένων σε τηλεοπτική μετάδοση του ΟΤΕ tv, την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης

Κηρύσσει 6ωρη στάση εργασίας την Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 και από ώρα 13.00 έως και 19.00 των τεχνικών που θα εργαστούν στην μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Ηρακλή και της Ξάνθης, για τον ΟΤΕ tv.

Μ αυτόν τον τρόπο, συμπαραστεκόμαστε στους τραυματισμένους συναδέλφους μας και ζητάμε από τους εμπλεκόμενους φορείς, την λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την, χωρίς κίνδυνο, εργασία των μελών μας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ

Ότι, εάν από εδώ και πέρα, δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Δανέλλης: Να καταθέσει η κυβέρνηση
τις συμβάσεις των στελεχών της
που προέρχονται από την ΕΡΤ

Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ βουλευτής Ν. Ηρακλείου κ. Σπύρος Δανέλλης τόνισε ότι πέραν της αποκατάστασης των αδικιών που έφερε το αυταρχικό «μαύρο» της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 θα πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας έναντι του κυβερνητικού – κομματικού, αυτού του πολύπαθου δημόσιου φορέα.

Η αποκατάσταση της νομιμότητας στη λειτουργία του ΕΣΡ και η επιτέλους διευθέτηση του σκανδαλωδώς ανεξέλεγκτου καθεστώτος νομής του δημοσίου αγαθού των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποκατάσταση σχέσεων αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας.

Με αφορμή συκοφαντικές αναφορές βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σχετικά με την κατά το παρελθόν επαγγελματική σχέση του επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη με την ΕΡΤ, ο κ. Δανέλλης κάλεσε τον κ. Παππά να καταθέσει ενόψει της επικείμενης συζήτησης του ν/σ στην Ολομέλεια τις συμβάσεις όλων των υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών και κυβερνητικών παραγόντων που συνδέονταν επαγγελματικά με την ΕΡΤ.

---
Οι καθαρίστριες και η "σταύρωσή" τους

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, την Τετάρτη 8 Απρίλη, πραγματοποιούν συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι και πάλι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη συγκέντρωση θα αναπαραστήσουν τη «Σταύρωση του Χριστού», συμβολίζοντας τις συνθήκες που ζουν οι ίδιοι/ίδιες και οι οικογένειές τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 300 καθαρίστριες που εργάζονταν στις εφορίες με μηνιαίες συμβάσεις έργου, ορισμένες από αυτές για περισσότερα από 10 χρόνια, και απολύθηκαν το 2013. Η δική τους υπόθεση διαχωρίστηκε από τις 600 καθαρίστριες αορίστου χρόνου του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες απολύθηκαν μετά τη διαθεσιμότητα και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να τις επαναπροσλάβει.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου