Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

... οι "δανειζόμενοι" της ΔΤ και η νέα ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στη νέα ΕΡΤ οι «δανειζόμενοι» της ΔΤ!
Μία ακόμη ανανέωση συμβάσεων για 361 άτομα όλων των ειδικοτήτων της υπηρεσίας ειδικής διαχείρισης της περιουσίας της ΕΡΤ ΑΕ, την οποία υπέγραψε η Αφροδίτη Γουγά, εντάσσει στο προσωπικό της νέας ΕΡΤ, που θα λειτουργήσει από το τέλος Απριλίου, τους «συμβασιούχους» της ΔΤ.

Ο χρόνος λήξης των συμβάσεών τους είναι η 15η Ιουνίου. Η νέα αυτή ανανέωση προκαλεί ποικίλα ερωτήματα, καθώς στον νόμο για την επάνοδο του σήματος της ΕΡΤ δεν υπάρχουν αναφορές σε συμβασιούχους. Και ειδικά στην υπηρεσία ειδικής διαχείρισης δίνεται προθεσμία ενός μήνα, ουσιαστικά δηλαδή μέχρι το τέλος Μαΐου, να παραδώσει το έργο της.

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στη νέα ΕΡΤ θα υπάρχουν ως συμβασιούχοι μέχρι τις 15 Ιουνίου τα άτομα που έχουν σύμβαση με την υπηρεσία της ειδικής διαχείρισης και βάσει της συμφωνίας της 31ης Ιανουαρίου 2014 με τη ΝΕΡΙΤ απασχολούνται στο κρατικό μόρφωμα. Ένα ακόμη περίεργο γεγονός στην εν λόγω ανανέωση είναι ότι πολλά από τα άτομα που αναγράφονται στη λίστα ήταν εργαζόμενοι στην παλιά ΕΡΤ, άρα σύμφωνα με τον νέο νόμο επανέρχονται με σύμβαση αορίστου χρόνου. Ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν και οι συνταξιούχοι της παλιάς ΕΡΤ που συνεχίζουν να παρέχουν εργασία ως συμβασιούχοι στη ΝΕΡΙΤ…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου