Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

... για τα 751 ευρώ - στο ίδιο έργο θεατές ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

"Κοινωνικός διάλογος"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο ίδιο έργο θεατές, κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να μεταθέσει στον κοινωνικό διάλογο τη δέσμευσή της για επαναφορά με νόμο στη Βουλή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ όπως και του θεσμού των Συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Για εμάς τους εργαζόμενους ξυπνούν άσχημες μνήμες όταν οι κοινωνικοί τους διάλογοι αποτέλεσαν το όχημα για να χτυπήσουν κατακτήσεις και δικαιώματα. Η συγκυβέρνηση με αυτή την τακτική της επιχειρεί να κερδίσει χρόνο η ίδια αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στους μεγαλοεργοδότες να προετοιμάσουν την επίθεσή τους σε κάθε κλάδο.

Ακόμα και αν τηρηθεί το όποιο χρονοδιάγραμμα στην επαναφορά του βασικού μισθού με δεδομένη την αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν στο ελάχιστο οι απώλειες των εργαζομένων.

Το ίδιο και με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο βαθμό που δεν επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα που είχαν πριν επιβληθεί με κρατική παρέμβαση η λήξη τους, στην ουσία νομιμοποιείται η μείωσή τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, απλά και καθαρά, εδώ και τώρα με νόμο να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ σαν ελάχιστη βάση για τις διαπραγματεύσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να μην χάσουν άλλο χρόνο, να σημάνει συναγερμός και να διεκδικήσουμε άμεσα το ξήλωμα του αντεργατικού πλαισίου που φτιάχτηκε τα προηγούμενα χρόνια στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Να μην αρκεστούμε στα ψίχουλα που μας πετούν αλλά να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Στα Πρακτορεία να δώσουμε τη μάχη ακόμα πιο οργανωμένα, πιο αποφασιστικά με στόχο να υποχρεώσουμε την εργοδοσία να υπογράψει ΣΣΕ.

Δίνουμε αγωνιστικό παρόν
την Τετάρτη, 15 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί
στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες
μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στον κοινωνικό τους διάλογο

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου