Τρίτη 7 Απριλίου 2015

... Εκδόσεις Λιβάνη: "Μειώσεις μισθών για το καλό σας" ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Νέες μειώσεις μισθών
στις "Εκδόσεις Λιβάνη"


Για μία ακόμα φορά, η Διοίκηση των "Εκδόσεων Λιβάνη" κάλεσε τους εργαζόμενους, να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης. Μετά τη μείωση 7% που είχε επιβληθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, τώρα ζητήθηκε στους εργαζόμενους να υπογράψουν νέα μείωση 10%.

Στην παρέμβαση που έκανε το Σωματείο Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου ο κ. Ηλίας Λιβάνης δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να πάρει πίσω το αντεργατικό μέτρο και παρουσίασε μάλιστα το γνωστό δίλημμα "ή μειώσεις ή απολύσεις".

Για την ιστορία να θυμίσουμε τι δήλωνε
ο βιομήχανος και εκδότης κ. Ηλίας Λιβάνης
ως υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ:


Paraskhnio.gr
"...Οι εκδοτικοί οίκοι έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τις εκδόσεις προκειμένου να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους δεκάδες υπαλλήλους τους αλλά κι έναντι του ελληνικού Δημοσίου. Το ότι στεκόμαστε γερά στα πόδια μας δεν πιστώνεται σε καμία περίπτωση στις μνημονιακές πολιτικές. Είμαστε ακόμα εδώ και θα είμαστε χάρη στη συνετή μας διοίκηση και στην αφοσίωση των εργαζομένων μας..."

"Πρώτο Θέμα"
"...η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει καταβαραθρωθεί, ο ένας στους τρεις εργαζομένους είναι άνεργος και το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο στις γυναίκες. Πρέπει να αντιστρέψουμε άμεσα αυτή την κατάσταση. Μια ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ θα του επιτρέψει να εφαρμόσει τις βασικές προγραμματικές του θέσεις τις οποίες παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακουφίσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά: ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», διακανονισμός των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, επαναφορά αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τα μέτρα αυτά θα αποκαταστήσουν ένα μέρος των λαϊκών εισοδημάτων και η αγορά θα αρχίσει να ανασαίνει."

Υ.Γ.: Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην Κυβέρνηση, ο κ. Λιβάνης όπως και άλλοι επιχειρηματίες υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, στις επιχειρήσεις τους, συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα που με μεγάλη ευκολία κατήγγειλαν προεκλογικά. Είναι δηλαδή τόσο φιλεργατικοί, όσο δεν θίγεται η κερδοφορία τους.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου