Σάββατο 25 Απριλίου 2015

... Π.Ν.Π.: κι εσύ (ΣΥΡΙΖΑ) που 'λεγες πως θα γινόσουν άλλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κατάργηση της ΠΝΠ… Τώρα


Η κίνηση για τη «Διαγραφή του Χρέους Τώρα» παρεμβαίνει στη συζήτηση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ρευστά διαθέσιμα οργανισμών του δημοσίου με την παρακάτω ανακοίνωση.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές» γίνονται απαιτητικότεροι. Τα θέλουν όλα. Ζητάνε νέα μέτρα. Μέτρα για παραπέρα εξαθλίωση της κοινωνίας. Μιλάνε για μέτρα «σωτηρίας» και μεταρρυθμίσεις και στην πραγματικότητα εννοούν και ζητάνε νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι μια γραμμή συμβιβασμού στo πλαίσιο των επιλογών της Ε.Ε., στο πλαίσιο των απειλών και των εκβιασμών, στο πλαίσιο της εξάρτησης και κυρίως στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του χρέους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κοινωνικό αφανισμό και στην οριστική υποδούλωση του λαού και της κοινωνίας για τις επόμενες γενιές.

Απέναντι στην κατάσταση ασφυξίας που προκαλούν στην οικονομία ΕΕ και ΔΝΤ, με τους συνεχείς εκβιασμούς τους και απέναντι στις υποχωρήσεις της κυβέρνησης, μόνη λύση είναι η άμεση παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους κι η μονομερής διαγραφή του!

Σε αντίθετη κατεύθυνση, η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συγκεντρώσει τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων και οργανισμών του Δημοσίου (από δήμους και νοσοκομεία μέχρι ασφαλιστικά ταμεία και πανεπιστήμια) στην Τράπεζα της Ελλάδας είναι μια απόφαση:

  • πραξικοπηματική, γιατί επαναφέρει, για δεύτερη μάλιστα φορά (με την πρώτη – ΦΕΚ35Α, 27/3/2015 – να σβήνει χρέη), την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και καταργεί το αυτοδιοίκητο των δήμων.
  • στα μέτρα των πιστωτών, καθώς αυτό που εξυπηρετεί είναι η αποπληρωμή του χρέους. Τα ποσά άλλωστε που ελπίζει να συγκεντρώσει, γύρω στο 1,5 δις. ευρώ, είναι οι πληρωμές χρέους του Μαΐου (183 εκ. σε ΔΝΤ την 1η Μαΐου, 400 εκ. ευρώ για τόκους στις 5/5 και 697 εκ σε ΔΝΤ στις 12/5: άθροισμα 1,28 δις. ευρώ!). Η συγκέντρωση των ρευστών διαθεσίμων δεν εξυπηρετεί την πληρωμή των μισθών όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση. Οι μισθοί θα καταβάλλονταν εύκολα αν δεν είχε πληρωθεί το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου (448 εκ. ευρώ), στις 20 Μαρτίου (350 εκ. ευρώ), κ.λπ
  • βαθιά νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή, γιατί πατάει στο ψαλίδισμα των κρατικών επιχορηγήσεων (πχ στα ΑΕΙ κατά 70%), περιορίζει τη δυνατότητα κάλυψης των άμεσων αναγκών τους απέναντι στην κοινωνία, και κάνει πράξη, εδώ και τώρα, το «λιγότερο κράτος».
  • και τέλος επικίνδυνη, καθώς η επιστροφή των ρευστών διαθεσίμων είναι αβέβαιη κι ανοίγει ο δρόμος για το κούρεμά τους, όπως ακριβώς συνέβη το 2012, με το PSI.
Πάνω απ’ όλα είναι μια απόφαση που δείχνει ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» σημαίνει συνέχιση της εξυπηρέτησης του χρέους και εξαθλίωση του λαού, στα χνάρια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Γι’ αυτούς τους λόγους η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν πρέπει να εφαρμοστεί!

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου