Τρίτη 21 Απριλίου 2015

... MEGAλες περικοπές έρχονται με Θεοχάρη στο τιμόνι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Βλέπουν» Αττικές Εκδόσεις στο Mega

Διεργασίες υψηλού επιπέδου στο Mega για την επόμενη μέρα.

Οι Αττικές Εκδόσεις χτυπούν την πόρτα της εισόδου στον τηλεοπτικό σταθμό, με ταυτόχρονη πρόταση προς τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο να αναλάβει θέση ευθύνης! Στον τηλεοπτικό σταθμό εξετάζουν τα σενάρια της επόμενης μέρας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε χρηματοδότηση και να αλλάξει ρότα η τηλεοπτική επιχείρηση.

Το θέμα της μετοχικής διεύρυνσης παραμένει ανοικτό και οι συζητήσεις συνεχίζονται μεταξύ των μετόχων. Η πρόταση για τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο έχει την υποστήριξη της πλευράς της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία μετέχει και στις Αττικές Εκδόσεις. Το ισχυρό πλεονέκτημα του Θ. Φιλιππόπουλου είναι η ίδια η πορεία της εκδοτικής επιχείρησης, που κατάφερε, μέσα από το πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, να αυξήσει την κερδοφορία της. Ο εκδότης επιπλέον έχει δείξει πως είναι σε θέση να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους μετόχους του Mega τόσο στον κλάδο των περιοδικών όσο και στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Το κρίσιμο στο Mega είναι από τη μια η δυνατότητα συνεννόησης του επικεφαλής με όλους τους μετόχους και από την άλλη η οικονομική επιβίωση της επιχείρησης.

Αν η πρόταση γίνει αποδεκτή, οι Αττικές Εκδόσεις θα αποκτήσουν μετοχές στη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης κατά 15 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί το κόστος συμμετοχής για τους παλαιούς μετόχους, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Το πρόβλημα του Mega είναι πως, παρά τα ομολογιακά δάνεια που έλαβε και τις περικοπές που έκανε, δεν έχει κατορθώσει να ανακάμψει, καθώς έχει απόλυτη εξάρτηση από τη διαρκώς συρρικνούμενη διαφημιστική δαπάνη. Η υποχώρηση του σταθμού στη δεύτερη ή και στην τρίτη θέση της τηλεθέασης θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα στα οικονομικά του. Για την ακρίβεια, με εκτιμώμενο τζίρο περίπου 70 εκατ. ευρώ ο τηλεοπτικός σταθμός πρέπει άμεσα να επαναπροσδιορίσει τη θέση του στο τηλεοπτικό πεδίο, με τις περικοπές και την ευελιξία στο πρόγραμμα να φαντάζουν ως η μοναδική λύση. Το σενάριο συγχώνευσης με το Star δεν είναι άμεσο υλοποιήσιμο, καθώς και οι δύο σταθμοί θα πρέπει να κάνουν πολλά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου