Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

... Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2015 #4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα σημαντικότερα γεγονότα
της χρονιάς που φεύγει,
στον χώρο του ραδιοφώνου,
με την ματιά του e-tetRadio


#1#2#3 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
- Στο δυναμικό του Love Radio 97.5 και την απογευματινή ζώνη, εντάσσεται η -γνωστή για την θητεία της ως διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του ΑΝΤ1- Κατερίνα Γκαγκάκη. Την ίδια στιγμή που ανακοινώνεται και το (πλήρες) πρόγραμμά του για τα Σαββατοκύριακα.

- Νέα σύνθεση στο πρωινό 7-10 του Δρόμου 89.8, με τον Στάθη Χριστοφορίδη και τους new entries, Βασίλη Δριμούση (ex Sfera 102.2) και Χριστίνα Μουστάκα.
- Τη δικτύωσή της με το Kosmos FM, για 19 ώρες συνολικά την ημέρα, ξεκινά η ΕΡΑ Φλώρινας για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
- Με καθημερινή εκπομπή στον Παραπολιτικά 90.1 η Μαριάννα Πυργιώτη, στο πλευρό του Ανδρέα Παπαδόπουλου.
- Νέα νόμιμη συχνότητα στην Αθήνα. Μετά από συνεχείς αιτήσεις θεραπείας του Κώστα Χούντα, δικαιώνεται από το ΕΣΡ ο Ηρόδοτος FM, και λαμβάνει Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας για τους 107.4.
- Με νέους επικεφαλής τα ραδιόφωνα του ΑΝΤ1. Η Ράνια Κωστάκη (ex Sfera 102.2) αναλαμβάνει το playlist και το πρόγραμμα του Ρυθμού 94.9, ενώ στο ίδιο πόστο στον Easy 97.2 πηγαίνει ο Νίκος Μυλωνάς (ex Hit 88.9), που ξεκινά και εκπομπές στο σταθμό, τα απογεύματα.
- Με νέο «πρόσωπο» ένεκα της νέας σεζόν οι 105.5 Στο Κόκκινο, Galaxy 92 (με αρκετούς παραγωγούς από τον Nitro 102.5), Alpha 98.9.
- Κρούσματα βίας σε δημοσιογράφους του Σπορ FM 94.6. Θύματα ο Μπάμπης Χριστόγλου και μόλις μερικές μέρες νωρίτερα ο Θανάσης Ασπρούλιας. Την ίδια στιγμή κορυφώνεται η κόντρα του σταθμού με τον Ολυμπιακό, με την ΠΑΕ να μποϊκοτάρει τον Σπορ FM, τεχνικά και δημοσιογραφικά, από τις μεταδόσεις στο «Καραϊσκάκης».
- «Ανεβαίνει» στη Θεσσαλονίκη και ο Sfera 102.2 μέσω συνεργασίας και δικτύωσης με τον τοπικό North 98.
- Σε αναζήτηση εταίρου για ένα από τα τρία ραδιόφωνα που κατέχει η Διαπασών Α.Ε., βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας Νίκος Μπιλίρης.
- Σάλος από διαγωνισμό που προκήρυξε ο δημοτικός FM 100 της Θεσσαλονίκης, με τον οποίο προσλαμβάνει παραγωγούς με κριτήριο την... ελάχιστη αμοιβή.
- Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους Σύριους πρόσφυγες, με πρωτοβουλία του toradiofono.gr.
- Σε άσχημη φάση οι σχέσεις των εργαζομένων του Nitro 102.5. Ως αποτέλεσμα του παραπάνω, ο σταθμός δεν βγάζει πρόγραμμα μέχρι νεωτέρας, παίζοντας μόνο μουσική.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
- Στον Galaxy 92 ξεκινάει εκπομπές η Μάγκυ Χαραλαμπίδου. Μέχρι πρότινος ήταν στην βραδινή ζώνη του αυτοδιαχειριζόμενου Nitro 102.5.
Athens Dee Jay 95.2 και Rock FM 96.9 εκπέμπουν κοινό πρόγραμμα για δύο ώρες, με αφορμή διαφημιστική καμπάνια γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Ανάλογη σύμπραξη, με εβδομαδιαία μουσική εκπομπή, από τους Εν Λευκώ 87.7 - Red 96.3.
- Επίθεση με γιαούρτια από αγνώστους στην ΕΡΑ Ιωαννίνων. Αιτία, η φιλοξενία από δημοσιογράφο της υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, την προεκλογική περίοδο.
Ραδιομαραθώνιος ενημέρωσης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για το προσφυγικό ζήτημα, από τα στούντιο της ΕΡΑ Β. Αιγαίου σε αναμετάδοση από το Πρώτο Πρόγραμμα και όλες τις περιφερειακές ΕΡΑ.
- Φεύγει από την ζωή μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο, ο Πέτρος Κωλέτης. Από τους πρωτεργάτες της «άνοιξης» της ελεύθερης ραδιοφωνίας, πέρασε μεταξύ άλλων από τους ΑΝΤ1 FM, Flash 9,61, Seven Radio 88.3 και Αθήνα 9,84.
- Εκτός playlist αφήνει το Hello της Adele Athens Dee Jay 95.2 με απόφαση των ιθυνόντων του.
- Προσθήκες και αποχωρήσεις στα FM. Στον Ρυθμό 94.9, το πρωί μαζί με τους Δημήτρη Ουγγαρέζο και Stam Din Dan Done, εντάσσεται η Ιωάννα Λαϊου, στο πρωινό 10-1 του Δρόμου 89.8 πάει η Μαργαρίτα Λοϊζου, και στον Βήμα 99.5 με ένθετη εκπομπή ο Γιώργος Μπαμπινιώτης. Ενώ αποχωρεί για προσωπικούς λόγους από τον Sfera 102.2 Μάκης Πουνέντης.
- Η οικογένεια του 105.5 Στο Κόκκινο χάνει δύο από τα βασικότερα μέλη της, με διαφορά μόλις λίγων ημερών. Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης φεύγει από την ζωή έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ θύμα τροχαίου δυστυχήματος πέφτει ο Γιώργος Ξυλούρης. Αμφότεροι είχαν εκπομπές στον σταθμό αλλά κι επιτελικό ρόλο στην λειτουργία του 105.5 και του δικτύου του.
- Υπογράφεται μεταξύ των εργαζομένων του Best 92.6 και των Αττικών Εκδόσεων συμφωνία συνεργασίας στο εμπορικό κομμάτι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επαναλειτουργία του τον επόμενο μήνα. Οι εργαζόμενοι είχαν ήδη συστήσει την εταιρία που θα αναλάβει τον Best, με 17 μετόχους και τους Λίνα Βασιλοπούλου, Γιώργο Καρκάνη και Αλέξανδρο Χριστόπουλο στα επιτελικά πόστα.
- Κινήσεις αξιοποίησης του Παρέα 104. Ο σταθμός μετακομίζει κι επίσημα στις εγκαταστάσεις του Mad στην Παλλήνη ενώ κάνει πρεμιέρα και το νέο του λογότυπο.
- Τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ 100.3 αναλαμβάνει ο επί χρόνια δημοσιογράφος-παραγωγός του σταθμού, Νίκος Ανδρίτσος, υπό την εποπτεία του γενικού διευθυντή, Άρη Πορτοσάλτε.
- Δρομολογείται ο πλειστηριασμός του VFM 88.3 με τιμή που κινείται στις 500.000 ευρώ. Στα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται η άδεια και τα μηχανήματα του πρώην μουσικού ραδιοφώνου του Αντώνη Λυμπέρη.
- Δικτυώνεται στην περιφέρεια ο Sport24 Radio 103.3, συνεργαζόμενος με συνολικά 6 ραδιόφωνα σε Πάτρα, Θεσσαλία, Λέσβο, Ιωάννινα, Λαμία και Καλαμάτα.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
- Σε απεργία κατεβαίνουν οι ηχολήπτες του Ελληνικού 93.2 λόγω οφειλών της ιδιοκτησίας προς αυτούς. Λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμά του, .
- Επανέρχεται στον αέρα ο VFM 88.3, με τεχνικές δυσκολίες. Την ίδια στιγμή, οι πιστωτές του καταγγέλλουν τον Σύνδικο πτώχευσης της Ραδιοφωνικός Σταθμός VFM 88,3 A.E. για κωλυσιεργία στη διαδικασία, ενώ υποψήφιοι προς αδειοδότηση ραδιοσταθμοί ζητούν εκ νέου ανάκληση της άδειας του VFM, λόγω μη εκπομπής του και πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων του.
- Εντολή κατάσχεσης από εργαζόμενη του Επικοινωνία 94 στον σταθμό, μετά τη δικαστική νίκη της απέναντί του. Στο ίδιο μοτίβο και η ERTopen, με την ΕΕΤΤ να κάνει «έφοδο» στην Πάρνηθα για να ξηλώσει τα μηχανήματα του ραδιοφώνου της ΠΟΣΠΕΡΤ.
- Ολοήμερος ραδιομαραθώνιος από τον Alpha 98.9 για την φιλανθρωπική οργάνωση «Νοσηλεία», από την πλατεία Συντάγματος.
- Εκτός μετρήσεων ακροαματικότητας θέτει εαυτόν ο Παραπολιτικά 90.1, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της Focus-Bari.
- Στους 100.6 FM μετακινείται με βούλευμα του ΕΣΡ ο Ηρόδοτος FM. Στη συνέχεια γυρίζει στους 107.4.
- Η Ελισάβετ Σπανού και ο Κώστας Παπαζέτης είναι τα νέα πρόσωπα στο Galaxy 92, στην απογευματινή και βραδινή ζώνη αντίστοιχα. Από το σταθμό απολύεται (μέσω τηλεφώνου!) ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.
- Φεύγει από τη ζωή ο Σταμάτης Ασημένιος, δημοσιογράφος της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle, του ΣΚΑΪ 100.3 και του ΣΚΑΪ TV.

- Στον αέρα της Θεσσαλονίκης από τους 91.4, εκπέμπει ο «Στο Μωβ», ένα από τα web radio του 105.5 Στο Κόκκινο που λανσαρίστηκε την άνοιξη του 2014.

- Έκλεισε το deal ανάμεσα στον Διονύση Παναγιωτάκη του Action24 και του Παναγιώτη Κωστάκη, προκειμένου να βγει στον αέρα το επόμενο διάστημα το Action24 Radio στους 104.6, αντί του Hot FM.


---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου