Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

... τα (9+1) ενημερωτικά ραδιόφωνα της Αττικής ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Eνα νέο ενημερωτικό ραδιόφωνο θα κάνει οσονούπω την εμφάνισή του στα ερτζιανά. Το Action Radio 104.6 του Διονύση Παναγιωτάκη. Ετσι γίνονται πλέον 10 τα ραδιόφωνα με ενημερωτικό χαρακτήρα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Δεν τα λες και λίγα.


Real FM 97.8
Ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοσταθμός της χώρας. Ιδιοκτησίας Χατζηνικολάου-Κουρή, διατηρεί τα σκήπτρα χρόνια τώρα. Καλό ραδιόφωνο μεν, παλιά ήταν καλύτερο δε. Κάποιες «τρύπες» στο πρόγραμμά του (ΔΕΝ) ακούγονται - Στραβελάκης, Μακρή.

ΣΚΑΪ 100.3
Αλαφούζος, ξέρετε. Εκεί που «έπεφτε» σε νούμερα, σαν να ανεβαίνει κάπως και πάλι. Εχει και μια ιστορία χρόνων φυσικά, έρχεται με φόρα από το παρελθόν. Μέτριος πια, ελάχιστες εκπομπές με αμιγώς ραδιοφωνικά κριτήρια μπορούν να σου τραβήξουν το ενδιαφέρον. Ας πούμε ο Τάκης Χατζής που είναι ωραία επιθετικός στο μικρόφωνο αλλά και ο Παύλος Τσίμας που είναι το ακριβώς αντίθετο.

Flash 96
Αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο με πρόγραμμα μόνο τα πρωινά. Προσπαθούν τα παιδιά με πενιχρά μέσα να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του εγχειρήματος. «Φτωχό» ραδιόφωνο προς το παρόν στο πρόγραμμά του. Τα βράδια πάντως παίζει εξαιρετική μουσική, μη σας πω και την καλύτερη της Αθήνας.

Βήμα 99.5
ΔΟΛ και ξερό ψωμί. Ειδησεογραφικός τα πρωινά, μουσικός από το μεσημέρι και μετά. «Παρωπιδικός» τα πρωινά, πολύ open minded τα απογεύματα.

Αθήνα 9.84
Το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας διαθέτει πλέον ελάχιστη αίγλη. Σε καθοδική πτώση, αφορά όλο και λιγότερους ακροατές. Πλουραλιστικό πάντως δεν είναι και αυτό δεν περιποιεί τιμή στον Γιώργο Καμίνη.

105.5 Στο Κόκκινο
Το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να είναι ραδιόφωνο όλης της Αριστεράς. Κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ακροαματικότητας σύμφωνα με τις μετρήσεις της Bari-Focus. Δεν συγκινεί τους ακροατές προφανώς.

Παραπολιτικά 90.1
Γιάννης Κουρτάκης, Πειραιάς, Ολυμπιακός κ.ο.κ. Δεν είναι κακό ραδιόφωνο, αλλά αυτό δεν βγαίνει στις ακροαματικότητες. Ισως γιατί δεν έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Alpha 98.9
Δημήτρης Κοντομηνάς και, φυσικά, Δήμος Βερύκιος τα πρωινά. Ενα ραδιόφωνο για το οποίο ελάχιστοι μέσα στον όμιλο ενδιαφέρονται πραγματικά. Είναι εμφανές.

Πρώτο Πρόγραμμα
Το δημόσιο ειδησεογραφικό ραδιόφωνο το οποίο ακούγεται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Χωρίς νεύρο και τσαγανό, αξιοπρεπές ωστόσο.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου