Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

... στο αρχείο η προπαγάνδα των ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Αθώοι" οι τηλεοπτικοί σταθμοί...
.
... για την επιχείρηση μαζικής προπαγάνδας και χειραγώγησης την περίοδο προ του δημοψηφίσματος.

Ο Εισαγγελέας Κ. Δεληδήμος, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες περί «παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας», κατέληξε στο συμπέρασμα πως «οποιαδήποτε παρέμβαση στην ενημέρωση θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος (περί προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου κ.λπ.), καθώς και του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ». Δεν κατέληξε, δηλαδή, στο συμπέρασμα πως δεν έγινε προπαγάνδα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά στη θέση ότι αυτό περιλαμβάνεται στη μετάδοση ενημέρωσης.

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ συνεχίζεται η έρευνα για την παραπομπή των εννέα δημοσιογράφων και παρουσιαστών που την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα είχαν επιδοθεί σε πρωτοφανείς εκδηλώσεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Το κατηγορητήριο του Πειθαρχικού, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δεκάδες βίντεο και απομαγνητοφωνήσεις εκπομπών από εκείνη την κρίσιμη εβδομάδα.


Το θέμα της άσκησης δίωξης κατά των εννέα παρουσιαστών και δημοσιογράφων έχει συζητηθεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, στο οποίο υπάρχει μέλος που δίνει μεγάλη μάχη να μην επιβληθούν ποινές.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου