Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

... 23ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου ...

*
Ομοσπονδία
Μισθωτών Τύπου
& Βιομηχανίας Χάρτου
***
*
Ανακοίνωση


Στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε το 23ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, από την εισήγηση και από τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα του Κλάδου, αλλά και τα γενικότερα που αφορούν τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια. Προβλήματα που απορρέουν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, που έχει οδηγήσει τον Κλάδο σε συρρίκνωση, κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, απλήρωτη εργασία, ελαστικές σχέσεις, χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων.

Τονίστηκε ο ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ήρθε να πάρει τη σκυτάλη από τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση της κρίσης. Όλοι μαζί, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων ψηφίζεται αύριο. Ακολουθούν αντεργατικοί νόμοι που αφορούν στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Επισημάνθηκε ο μεγάλος κίνδυνος από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που καμία σχέση δεν έχουν με τον πόλεμο ενάντια στην «τρομοκρατία», αφού στην πραγματικότητα έχει σχέση με το μοίρασμα των πηγών ενέργειας και τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Δηλώθηκε ομόφωνα και με ψήφισμα η αλληλεγγύη του συνεδρίου στους εργαζόμενους στη ΣΟΦΤΕΞ που οργανώνουν τον αγώνα τους για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και ενάντια σε οποιαδήποτε σχέδια της εργοδοσίας για το αντίθετο.

Επαναεπιβεβαιώσαμε ότι μόνος δρόμος είναι η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, για σωματεία μαζικά, ανοιχτά για όλους τους εργαζόμενους, με αγώνες και αιτήματα που έχουν κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών μας. Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με στόχο να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική, την πολιτική της ΕΕ, που θυσιάζει τα δικαιώματά μας στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Παίρνουμε θέση στο πλάι του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν πήραν μέρος 62 από τους 63 εκλεγμένους αντιπροσώπους από το σύνολο των 20 Σωματείων που εκπροσωπούσαν 3257 ψηφίσαντα μέλη.

Από αυτούς ψήφισαν για το 23μελές Γενικό Συμβούλιο 62 αντιπρόσωποι, και βρέθηκαν 62 έγκυρα ψηφοδέλτια, και για την ΓΣΕΕ ψήφισαν 63 αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από 14 Σωματεία με ψηφίσαντα 2615 φυσικά μέλη και βρέθηκαν 53 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Έτσι οι συνδυασμοί των δύο παρατάξεων που πήραν μέρος, έλαβαν τις παρακάτω ψήφους και έδρες:

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ – ΠΑΜΕ) - 51 ψήφους και 19 έδρες

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Τύπου & Χάρτου (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) - 11 ψήφους και 4 έδρες

Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ 

1.Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ) 48 ψήφους και 3 έδρες

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Τύπου & Χάρτου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) 5 ψήφους και 0 έδρες

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας :

ΔΑΣ: εξέλεξε 9 μέλη

Ενωτική Κίνηση: εξέλεξε 2 μέλη


Η Διοίκηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου