Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

... δημοσιογράφοι πωλούν εαυτούς ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με την Έλλη Στάη γυμνή...


Πόσο νόημα έχει να φωτογραφίζονται γυμνοί (ημίγυμνοι στην πραγματικότητα) οι δημοσιογράφοι; Ακόμα και αν είναι για καλό σκοπό; 

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Νομίζω κανένα. Μα κανένα. Τι δουλειά έχουν οι δημοσιογράφοι να βγαίνουν γυμνοί, ημίγυμνοι ή και ντυμένοι ακόμα στα εξώφυλλα;

Βέβαια η Έλλη Στάη είναι περισσότερο σταρ πλέον και λιγότερο δημοσιογράφος, είναι και όμορφη, δείχνει και πολύ μικρότερη από την ηλικία της, οπότε το έκανε το... απονενοημένο. Και σίγουρα δεν είναι Μπουσδούκου ή Μπογδάνος ή Μάρα Ζαχαρέα (φωτογραφήθηκαν όλοι τους ημίγυμνοι στο ίδιο τεύχος) που διαθέτουν πολύ μικρό εκτόπισμα (δημοσιογραφικό και όχι μόνο) και, συν τοις άλλοις, μοιάζει λίγο γελοίο να φωτογραφίζονται ημίγυμνοι (ούτε καν γυμνοί).

Η Στάη είναι μία από τους 57 Ελληνίδες και Έλληνες που γδύθηκαν για να θυμίσουν ότι «ο HIV είναι ακόμα εκεί έξω», σύμφωνα με το Down Town. «Εδώ έχω δεχθεί bulling επειδή έχω πολιτική άποψη, σε αυτά θα κολλήσω» είπε και αποκάλυψε πως είναι 61 ετών.

Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: πρέπει οι δημοσιογράφοι να αποτελούν οι ίδιοι το αντικείμενο του ρεπορτάζ; Και δεν το λέω με αφορμή τη φωτογράφιση της Στάη (να μην τα επαναλαμβάνω) αλλά με τη νέα μορφή της δημοσιογραφίας που βάζει τους δημοσιογράφους στο επίκεντρο των ρεπορτάζ τους. Αντί αυτοί να αποτελούν απλώς το φορέα της είδησης.

Κάποιοι παλιοί δημοσιογράφοι ήταν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων κατ' όψιν, δεν τους ήξεραν παρά ελάχιστοι. Τώρα ζούμε την εποχή που οι νέοι δημοσιογράφοι πουλούν (ή νομίζουν πως πουλούν) τους εαυτούς τους. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου