Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

... το άλλο, με το ΕΣΡ, το ξέρετε; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Η ΝΔ οφείλει και με τον υπηρεσιακό της αρχηγό και με τη σοφία των παλαιότερων να συναινέσει στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ.

@ Δεν πρόκειται για υποχώρηση, αλλά για υποχρέωση. Άλλωστε τα πρόσωπα που προτείνονται είναι μάλλον συντηρητικά, μετρημένα και ορισμένοι εξ αυτών γνωρίζουν και το αντικείμενο!

@ Η κυβέρνηση από τη μεριά της οφείλει στοιχειωδώς να σοβαρευτεί με το θέμα της επικοινωνίας. Ήξερε πολύ πριν από τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον Α. Τσίπρα στη θέση του Πρωθυπουργού και το πρόβλημα του ΕΣΡ και το ζήτημα της αντισυνταγματικής παράτασης των αδειών.

@ Και παρά τον ανούσιο νόμο που έφερε και ψήφισε στη Βουλή, η κατάσταση με τα ΜΜΕ είναι εξίσου άθλια, ενώ πλέον υπολειτουργεί το ΕΣΡ, σε αντίθεση με τη Συνταγματική πρόβλεψη.

@ Διότι, αν η κυβέρνηση ήθελε να παύσει τη Λίνα Αλεξίου, κατά την παράταση της θητείας της, θα έπρεπε να είχε φροντίσει για την άμεση αντικατάστασή της, όπως και των υπολοίπων μελών του οργάνου.

@ Οι παρεμβάσεις στο ΕΣΡ από τις κυβερνήσεις το προηγούμενο διάστημα (2002-2015) γίνονται με τις παρατάσεις των θητειών των μελών του οργάνου, ενώ τώρα έγινε με την αιφνιδιαστική διακοπή επί της επέκτασης του χρόνου παραμονής τους.

@ Και να σημειώσουμε πως ο μόνος έντιμος δρόμος για τα μέλη του ΕΣΡ είναι αυτός της παραίτησης, όταν λήξει η θητεία τους, ή όταν ο υπουργός σηκώνει το τηλέφωνο.

@ Τόσο μακρινά φαντάζουν τα παραδείγματα των Βασίλη Λαμπρίδη, Παύλου Σούρλα και Αντώνη Μανιτάκη.

Υ.Γ.1 Αντί για ζεϊμπέκικα, είναι φρονιμότερο σε τέτοια εποχή να οργανώσετε την επικοινωνία σας, με εκπροσώπους Τύπου, ανά υπουργεία, μπρίφινγκ και λεπτομερή παρουσίαση του κυβερνητικού έργου.

@ Τόσα παιδιά υπάρχουν στη Γενική Γραμματεία Τύπου, με δυνατότητα διπλής απασχόλησης. Τι θα λέγατε να εργαστούν κιόλας;

Υ.Γ.2 Μην ξεχαστείτε, διότι εκτός από τα ζεϊμπέκικα, υπάρχει και ο Χορός του Ζαλόγγου!

@ Δεν μπορεί μόνος του ο Θανάσης Καρτερός να υπερασπίζεται μόνος του την κυβερνητική γραμμή και οι άλλοι να χορεύουν (στα παράθυρα).

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου