Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Στ. Ψυχάρης - από αναβολή σε αναβολή για τα θαλασσοδάνεια...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στ. Ψυχάρης - ξεπέρασε το σκόπελο του 2015

Αρχές του 2016
ξανά στους οικονομικούς εισαγγελείς

Την τρίτη κατά σειρά προθεσμία έλαβε από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τις αρχές Ιανουαρίου 2016, ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος ελέγχεται για δάνεια του συγκροτήματος Τύπου.

Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει κληθεί σε εξηγήσεις ως «ύποπτος» για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για δάνεια που καταγγέλλεται πως χορηγήθηκαν χωρίς εγγυήσεις σε συγκροτήματα του Τύπου.

Η δικογραφία για τα δάνεια του ΔΟΛ αφορά ποσά που φθάνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, για τα οποία ο επικεφαλής του ΔΟΛ καλείται σε ανωμοτί κατάθεση. Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς τα στελέχη των τραπεζών που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των υπό έρευνα δανείων.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι ο έλεγχος των επίμαχων δανείων, ώστε να διακριβωθεί αν οι τράπεζες εξασφάλισαν όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την εξυπηρέτηση των χορηγούμενων πιστώσεων.

Στους εισαγγελείς έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου 45 στελέχη των επιτροπών των τραπεζών, οι οποίοι μαζί με τον Σταύρο Ψυχάρη, ζήτησαν να προηγηθούν των δικών τους καταθέσεων οι καταθέσεις συγκεκριμένων μαρτύρων που έχουν υποδείξει.

Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από τους εισαγγελείς, και όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν πλέον προθεσμία να παραδώσουν τις εξηγήσεις τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα στοιχεία, ώστε να αποφανθούν αν στην υπόθεση πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα και άλλων δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου