Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

... δεν είμαστε όλοι ίσοι (MEGA) απέναντι στις Τράπεζες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Τράπεζες: όλα για το MEGA

Δεν άφησαν
το δάνειο του Mega
να «κοκκινίσει»


Διαβάζουμε στις "Τυπολογίες" ότι:

«Άφεση αμαρτιών» για δεύτερη φορά από τις τράπεζες στο Mega, που καλούνταν να εξοφλήσει ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες συμφώνησαν να αποπληρωθεί το δάνειο το… 2021 αντί να θεωρηθεί «κόκκινο» και να υπαχθεί, όπως προβλέπεται, στις διαδικασίες που ισχύουν για όλα τα δάνεια. Η απόφαση αυτή επιτρέπει στο Mega να λάβει μέρος στη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, καθώς θα εξασφαλίσει τραπεζική ενημερότητα, υπό την προϋπόθεση πως θα πληρώσει τις δόσεις που προβλέπονται μέχρι το τέλος της χρονιάς…

Η συμφωνία του Mega με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες υπεγράφη στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 και προβλέπει την αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου έως το 2021. Το δάνειο έληγε στις 31/12/2015 και προβλεπόταν η πλήρης εξόφλησή του. Οι τράπεζες, ως όρο για την παράταση, ζητούν να υπάρξει πλήρης κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15.100.000 ευρώ με καταβολή μετρητών, χωρίς όμως να υπάρχει εξαρχής καταληκτική ημερομηνία. Κι αυτό γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέφυγε να την ορίσει, αν και η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ελήφθη πριν από έξι μήνες, τον περασμένο Μάιο. Αυτή η ελαστικότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επιτρέπει στις τράπεζες να προχωρούν σε μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής των δόσεων του δανείου ή και σε παράτασή του, εφόσον εκκρεμεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (...)

Συνέχεια του ρεπορτάζ ΕΔΩ

---
*

2 σχόλια:

  1. Είναι που ο Τσίπρας και ο Παππάς μαζι με την παρεα του Μαξιμου θα χτυπούσαν την διαπλοκή, τα μεγάλα συμφέροντα, τους μεγαλοεκδότες, τους μεγαλοκαναλάρχες κλπ κλπ εεεεεε ρε κοροϊδία που έφαγε ο ψηφοφόρος λαουτζίκος του Συριζα για άλλη μια φορά το Σεπτέμβρη του 15!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Thumomenos - ... κακίες ... λες και δεν υπήρξαν οι "νταβατζήδες" του Μπαϊρακτάρη ... αμνήμονα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή