Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ενοποιούνται τα όρια ηλικίας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Αποχαιρετούν τη συνταξιοδότηση στα 35 έτη χωρίς όριο ηλικίας οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αφού με τον νέο νόμο, όπως διευκρινίζει η σχετική εγκύκλιος, καθιερώνονται ελάχιστα όρια ηλικίας για όσες περιπτώσεις ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αρκούσαν οι 10.500 ημέρες ασφάλισης (35ετία).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.efsyn.gr/
---
Νέα πρόταση

Συλλογικής Σύμβασης
για τους τεχνικούς τηλεόρασης

Παραδόθηκε από τον ΟΜΕΔ στην Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Καναλιών η πρόταση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των τεχνικών. Η ΕΤΙΤΑ, από τη δική της πλευρά, έχει αποδεχθεί την πρόταση με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ. Στη νέα πρόταση δεν θίγονται τα κεκτημένα δικαιώματα των τεχνικών της τηλεόρασης σε ό,τι αφορά τα επιδόματα και την πενταετία στον ίδιο εργοδότη, προβλέπονται ωστόσο μειώσεις μισθών από 8% έως 1,5% στα πρώτα πέντε μισθολογικά κλιμάκια, πρακτικά για τους νέους τεχνικούς της τηλεόρασης, που έχουν προσληφθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Σε περίπτωση που η ΕΙΤΗΣΕΕ απορρίψει την πρόταση του ΟΜΕΔ θα αρχίσει η διαδικασία της διαμεσολάβησης.
---
Δεν διέθεσε υλικό η ΕΡΤ

στην εκπομπή “Προβοκάτσια”

Το γραφείο Τύπου ΕΡΤ απαντάει στο σχόλιο που δημοσιεύεται στη στήλη “ΑΙΧΜΕΣ” για τη μετάδοση των πλάνων από τη γιορτή της Χούντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, από την εκπομπή “Προβοκάτσια” στο ΣΚΑΪ, δηλώνοντας πως από το 2010 δεν έχει διαθέσει σε τρίτους υλικό από το Αρχείο της και ούτε της έχει ζητηθεί. Απομένει να απαντήσει η Βουλή αν παραχώρησε ή όχι τα συγκεκριμένα πλάνα που μεταδόθηκαν με το λογότυπό της, από το ΣΚΑΪ.

Ολόκληρη η απάντηση του γραφείου Τύπου της ΕΡΤ έχει ως εξής:

“Σχετικά με την αναφορά σας στις «Τυπολογίες» για μετάδοση αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού κυριότητας ΕΡΤ από εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα εξής:

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ Α.Ε. ουδέποτε δέχθηκαν αίτημα από το 2010 και εξής για διάθεση του συγκεκριμένου υλικού από άλλον σταθμό, ούτε διέθεσαν το υλικό αυτό καθ΄ οιονδήποτε τρόπο.”

---
Μετατάξεις προς

τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

Με μετάταξη υπαλλήλων από Υπουργεία, άλλες δομόσιες υπηρεσίες Ν.Π.Δ.Δ. ή Κρατικά Ν.Π.Ι.Δ. και Δ.Ε.Κ.Ο. μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο και στις οποίες το Δημόσιο κατέχει τη πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου, προτίθεται να καλύψει τις “αυξημένες υπηρεσιακές της ανάγκες”, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://media.gov.gr/
---
50 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Επιμένει ο Γιάννης Δραγασάκης να επιβληθεί στις τράπεζες η υποχρέωση να αναρτούν στη «Διαύγεια» τις αποφάσεις για τη διαφημιστική δαπάνη και τις χορηγίες. Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για περίπου 50 εκατ. ευρώ που δίνονται ετησίως στα ΜΜΕ για διαφήμιση τραπεζικών προϊόντων, συν τις δαπάνες για τις χορηγίες, που δεν ελέγχονται.
---
Παράταση 6 μηνών

της διάταξης για τις “επιστροφές”

Σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα περιλαμβάνεται η τροπολογία του “νόμου Σταμάτη” (Ν.4279/20140 παράτασης επί 6 μήνες, ως τις 2 Ιουλίου 2016 της υποχρέωσης απευθείας έκδοσης τιμολογίων μεταξύ διαφημιστικών εταιρειών και ΜΜΕ. Η ΠΝΠ αναμένεται να δημοσιευτεί τελικά τις επομένες ημέρες, αφού αυτή η τροπολογία μαζί με άλλες θα εξεταστεί από τους δανειστές. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις το καθεστώς των τιμολογήσεων και των επιστροφών θα παραμείνει αμετάβλητο, μέχρι νεοτέρας, για το επόμενο εξάμηνο.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου