Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΣΡ: 5 οι τηλεοπτικές άδειες
Όχι στην αίτηση του Βρυώνη

Απορρίφθηκε από το ΕΣΡ η αίτηση για τηλεοπτική άδεια που κατέθεσε η εταιρεία "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε'' συμφερόντων Βρυώνη, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Κατά συνέπεια, οι τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού, γενικού περιεχομένου, θα είναι πέντε και θα αφορούν στους εξής τηλεοπτικούς σταθμούς: ΣΚΑΙ, ALPHA, ANT1, STAR, Epsilon...
Αναλυτικά η απόφαση εδώ
---
Οριστικό, ο Τσιακανίκας
στη διεύθυνση ειδήσεων του ΑΝΤ1

Από Δευτέρα 2 Ιουλίου αναλαμβάνει και επίσημα ο Κωστής Τσιακανίκας τη θέση του διευθυντή ειδήσεων στον ΑΝΤ1. Το στέλεχος υπέγραψε με το κανάλι και σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες, αφού το συμβόλαιο του με το STAR λήγει στις 30 Ιουνίου.
---
Καταδίκη Πολάκη
για ανάρτηση στο Facebook

Απόφαση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θεωρήθηκε προσβλητική για το πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πούλη, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το διατακτικό της δικαστικής απόφασης, που έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή, ο κ. Πολάκης καλείται να καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης στον κ. Πούλη και να κατεβάσει την ανάρτησή του από 3 Μαΐου 2017, για την οποία καταδικάστηκε.
---
Έχει ταλέντο σε αυτά ο Παπαχρήστος...

Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) αποκαλεί την Εφημερίδα των Συντακτών ο σχολιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος, ενώ επιτίθεται και κατά του συντάκτη της Δημήτρη Κουκλουμπέρη χαρακτηρίζοντάς τον «ο τάχα μου δήθεν δημοσιογράφος».

Αφορμή για το σχόλιο Παπαχρήστου η συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στην ΕφΣυν όπου ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο αφεντικό του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Προφανώς και ενοχλήθηκαν εκεί στη Συγγρού από την ατάκα Ραγκούση 
«Ο κ. Μητσοτάκης με λεφτά του κ. Μαρινάκη επιχειρεί να χειραγωγήσει το Κίνημα Αλλαγής, παρεμβαίνοντας καθημερινά και απροκάλυπτα μέσα από τα Νέα και το Βήμα» η οποία μπήκε και τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ.
---
Πρόστιμα στη DIMERA MEDIA
του Σαββίδη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόστιμα για πρόωρη πραγματοποίηση και εκπρόθεσμη γνωστοποίηση της εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού «Epsilon TV» και της Πήγασος Εκδοτική (εφημερίδες Έθνος, Έθνος της Κυριακής και Ημερησία) από την DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διευκρινίζεται ότι η εξαγορά έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε στην DIMERA πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για πρόωρη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης για την περίπτωση του Epsilon TV και άλλες 30.000 ευρώ για την απόκτηση των σημάτων της Πήγασος. 

Περαιτέρω, η Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ για την εκπρόθεσμη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης για την εταιρία ΠΗΓΑΣΟΣ, ενώ δεν επέβαλε πρόστιμο για την επίσης εκπρόθεσμη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης για τον τηλεοπτικό σταθμό, συνεκτιμώντας το μικρό διάστημα υπέρβασης της προθεσμίας και τις περιστάσεις της υπόθεσης.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου