Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ηλεκτρονικό βιβλίο κατά χαρτιού

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«(...) Ποια η πορεία του ηλεκτρονικού βιβλίου σήμερα, και ποιο το μέλλον του βιβλίου επί χάρτου; Αναμφισβήτητα, το e-book (ηλεκτρονικό βιβλίο), ήρθε για να μείνει. Διευκολύνει πάρα πολύ ερευνητές και πανεπιστημιακούς. Τα επιστημονικά άρθρα δημοσιεύονται σχεδόν αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή (παρότι πολλοί τα τυπώνουν για να τα διαβάσουν). Τα διδακτικά εγχειρίδια διατίθενται και σε ψηφιακά αρχεία (pdf, e-pub κ.ά.). Τηλεφωνικοί κατάλογοι και λεξικά έγιναν ηλεκτρονικά με επιτυχία.

» Εγκυκλοπαίδειες "στεγάστηκαν" κι αυτές στην οθόνη, χωρίς όμως να διατηρηθεί κ' η ποιότητα των κειμένων (είναι γνωστό ότι η ποιότητα των κειμένων της εγκυκλοπαίδειας του Πυρσού είν' άφταστη). Ακόμα και στη λογοτεχνία, πολλοί αγόρασαν ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης, όμως ποτέ δεν έπαψε να τυπώνεται η λογοτεχνία, και οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πτώση στην πωλήσεις αυτών των συσκευών (...)»

Κώστας Δαρδανός 
(Απόσπασμα από άρθρο του εκδότη Gutemnerg στο Lifo.gr. Στο κείμενό του υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ των οποίων αυτά από έρευνες για τα ποσοστά εκείνων που προτιμούν το ηλεκτρονικό ή το παραδοσιακό βιβλίο σε διάφορες χώρες, τη χρήση τους στις πανεπιστημιακές κοινότητες, τα υπέρ ή τα κατά στη μελέτη των σπουδαστών κ.ά. Θα το βρείτε εδώ.)
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου