Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Στα... άδυτα των αθλητικών media

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αποκαλύψεις
για την αναδιάρθρωση
και για το συμβόλαιο του ΝΒΑ!Ο Νίκος Μποζιονέλος μπαίνει στα… άδυτα των media

Τα τηλεοπτικά της Serie A έκλεισαν λοιπόν. Όπως αποκλειστικά το είχε γράψει η στήλη, και το διαβάσατε στο υπόλοιπο ελληνικό διαδίκτυο δέκα ημέρες μετά, και λίγο πριν την ανακοίνωση, αλλά δεν πειράζει. Τη δουλειά μας να κάνουμε σωστά, μετράει.

Συνεχίζουμε πάντως να μη γνωρίζουμε για πόσα χρόνια έκλεισε την Ιταλία η Nova…
♦ Όπως αποκάλυψε πρώτος στο typologies.gr ο Βασίλης Κουφόπουλος τη συμφωνία της Cosmote TV για την ανανέωση του ΝΒΑ έως και το 2020.

♦ Τούτο που πληροφορήθηκα όμως, για το ΝΒΑ, είναι ότι πρόκειται για μια ενισχυμένη συμφωνία της Cosmote TV. Τι σημαίνει αυτό; Περισσότεροι αγώνες κάθε χρόνο, από όσους προβάλλονταν! Κι αυτό έχει τη σημασία του…

♦ Η Cosmote TV την επόμενη διετία θα δείχνει λοιπόν τα NBA Global Games, αγώνες από τη regular season, το NBA All Star Game, τα play offs με έναν αγώνα κάθε μέρα (!), όλους τους τελικούς αγώνες ανά περιφέρεια, τα NBA Finals και τα NBA Draft.

Πάμε και στην αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου που θέλει ντε και καλά να εφαρμόσει η πολιτεία και ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης. Με διάφορες διαρροές, είτε από το γραφείο του είτε από τις ΠΑΕ, δημοσιοποιήθηκαν πλάνα για Super League 20 ομάδων του χρόνου και 10-12 του παραχρόνου, και διάφορα άλλα. Με «τυράκι» το εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο 70 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
♦ 70 μύρια, ε; Και πώς; «Τα κρατικά χρήματα θα δοθούν στο ποδόσφαιρο μέσω της ΕΡΤ η οποία θα συγχρηματοδοτήσει το τηλεοπτικό πλάνο με τη Nova», λέει το πλάνο.
63 ημέρες πριν από την υποτιθέμενη έναρξη του πρωταθλήματος δεν γνωρίζουμε:
α) πόσες ομάδες θα μετέχουν,
β) το σύστημα διεξαγωγής, 
γ) τι θα γίνει με όσες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.
♦ Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Άρης δεν έχουν βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Για ποιον λόγο η αποτυχία μιας ιδιωτικής (το σημειώνω: ιδιωτικής) εταιρείας να αποτελεί κρατικό πρόβλημα;

♦ Δεύτερον. Άλλες εννέα ΠΑΕ έχουν ήδη συμφωνήσει και υπογράψει με τη Nova, για τα εντός της Super League, τα φιλικά και τα εντός έδρας ευρωπαϊκά που είναι εκτός κεντρικής διαχείρισης. Ας πούμε λοιπόν ότι γίνεται αναδιάρθρωση και μπαίνει και στο κόλπο η ΕΡΤ. Πώς θα γίνει, όταν οι τρεις μεγάλες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) έχουν ήδη κλείσει στη Nova; Διότι η ΕΡΤ θα τις ζητήσει…

♦ Την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουνίου ο υφυπουργός θα πάει στη Λίγκα. Η οποία δεν έχει πρόεδρο για τη νέα σεζόν. Και γενικώς, άνευ κεντρικής διαχείρισης, μόνο… ομοψυχία και ομαδικότητα δεν υπάρχει. Ποιος υφυπουργός και ποιος πρόεδρος, θα βγουν οι επτά «άστεγες» με το ελληνικής λογικής «βρείτε μας (!) συμβόλαιο αλλιώς δεν κατεβαίνουμε στο νέο πρωτάθλημα».

♦ Προσθέστε και ορισμένες «διαρροές» που εμφανίστηκαν διαδικτυακά περί «κινδύνου»: το να χρηματοδοτηθεί το ποδόσφαιρο κυβερνητικά θα φανεί ως «προεκλογική εξυπηρέτηση» ενώ τα ποσά θα τα διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος που ίσως και να είναι από πρόταση ομάδας (Ολυμπιακού), ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση.

♦ Δεν τα λέω εγώ, οι «διαρροές» τα λένε. Οι ίδιες που έλεγαν για χρηματοδότηση 70 εκατ. ευρώ!

Πάμε ένα στοιχηματάκι; Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση, τουλάχιστον φέτος. 16 είναι, 16 θα συνεχίσουν. Και για του χρόνου, βλέπουμε.

→ Υπάρχει ΠΑΕ που αξιώνει 2,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο τηλεοπτικό συμβόλαιο επειδή «έχουμε όνομα». Και είναι νεοφώτιστη…

→ Μια χαρά τα πάνε οι σπίκερ της ΕΡΤ, μια χαρά είναι η κάλυψη του Μουντιάλ με περιγραφές και εκπομπές. Ο καθείς με τον τρόπο του. Φωνάζει, χτυπιέται, γκρινιάζουν στα social media. Είναι απλά σπίκερ, χωρίς πολλά πολλά; Ξανά γκρινιάζουν. Άρα;

→ Έξι οι τηλεοπτικές άδειες λοιπόν. Ούτε καν επτά. Ούτε 10 ή 14 που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες. Έξι. Τελικά, ποιος είχε δίκιο; 
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου