Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Εκδότη δεν σε κάνουν τα χρήματα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ κύριε Μαρινάκη δεν προέρχονται από παρθενογένεση, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής δημοσιογραφικής πορείας δεκαετιών από επαγγελματίες που είχαν και έχουν αρχές και ποιότητα στη δουλειά τους είτε κάποιος συμφωνεί με τα γραφόμενά τους είτε διαφωνεί.

Ο κ. Τάσος Μπάρλας όπως και δεκάδες άλλοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί με δεκαετίες προϋπηρεσίας κράτησαν με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος ανοικτό το «μαγαζί» χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της εργασίας τους όταν όλοι ακόμα και εσείς κ. Μαρινάκη περίμεναν να μπει λουκέτο. Και λέω ακόμα και εσείς, γιατί βάλατε το χεράκι σας με την έκδοση της Ελευθερίας του Τύπου και τις… μεταγραφές που κάνατε από τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ να μπει μια ώρα νωρίτερα το λουκέτο.

Σε πείσμα όλων όμως κράτησαν ανοικτές τις εφημερίδες και τα site με όσους έμειναν να δουλεύουν απλήρωτοι σε όλα τα μέσα του ΔΟΛ και όχι μόνο να μην τα συρρικνώνουν αλλά σε πολλές περιπτώσεις να τα αναπτύσσουν.

Κινήσεις όπως αυτή της απόλυσης του κ. Μπάρλα δείχνουν ότι έχετε στο στόχαστρο εκείνους που με κάθε τρόπο κράτησαν την υπεραξία του ΔΟΛ ώστε να μην τον αγοράσετε… τζάμπα.

Αντί να απομακρύνετε αυτούς που σας έπεισαν να πετάξετε από το παράθυρο κάποια εκατομμύρια για την έκδοση μιας εφημερίδας που εκ του αποτελέσματος ήταν η απόλυτη αποτυχία έχετε αποφασίσει να απομακρύνετε δημοσιογραφικά στελέχη με δεκαετίες προϋπηρεσία.

Αφού τους μειώσατε πρώτα σχεδόν 50% τους μισθούς, πετάξατε στα σκουπίδια δεκαετίες προϋπηρεσίας, καταργήσατε Κυριακάτικες αμοιβές και με εκβιασμούς υπέγραψαν συμβάσεις ντροπής, τώρα πιστεύετε ότι σας είναι αχρείαστοι και τους απολύετε…

Αυτοί όμως συνεχίζουν να κρατούν την υπεραξία του εκδοτικού σας συγκροτήματος. Οταν φύγουν θα έχετε μόνο τίτλους μηδενικής αξίας όπως συνέβη στο παρελθόν με πολλούς επίδοξους εκδότες…

Εκδότης τελικά δεν γίνεσαι… όσα λεφτά και αν έχεις.

Σ.Σ. (αναγνώστης του μπλογκ)
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Τα χρήματα σε κάνουν και εκδότη. Η γλώσσα το πολύ - πολύ, διευθυντή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή