Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

24ωρη απεργία στο ραδιόφωνο 24/7
και συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει και καταγγέλλει τις άδικες και αναίτιες απολύσεις των δημοσιογράφων Μοσχούλας Κοντορούση, Ηλιάνας Σκιαδά και Έλσας Ψαρίδη από τον Ρ/Σ «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7». Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο κύμα απολύσεων, που έπληξε την επιχείρηση πριν από μερικούς μήνες και έχουν δημιουργήσει κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους συναδέλφους.
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 27 Ιουνίου 2018 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 28 Ιουνίου 2018, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7».
Τέλος, αποφάσισε την πραγματοποίηση συνέλευσης των εργαζομένων στο Ρ/Σ, αύριο, Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 στις 11 π.μ. στα γραφεία της Ενώσεως (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης μας.
---
Στο «τιμόνι»

της «ΒΡΑΔΥΝΗΣ»
ο Βασίλης Χιώτης

Τη διεύθυνση της εφημερίδας «Η Βραδυνή» ανέλαβε από σήμερα ο Βασίλης Χιώτης. Ο δημοσιογράφος θα προχωρήσει άμεσα σε αναβάθμιση του ιστορικού τίτλου, ενώ στα σχέδιά του φέρεται να είναι και η αναμόρφωση του site της εφημερίδας.
Ωστόσο οι σημαντικές αλλαγές θα είναι ορατές από το Σεπτέμβριο.
---
Τι ποσοστά έκανε

η συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ

Για να επικρίνει ο Μαυρίδης την Κοσιώνη σημαίνει ότι έκανε καλά τη δουλειά της
Το είπαν όλοι: η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν καλή και η ευθύνη όπως επισημάναμε και σε προηγούμενη ανάρτηση ήταν αποκλειστικά του προέδρου του κόμματος. Η Σία Κοσιώνη ήταν άψογη! Άλλωστε το γεγονός ότι την επικρίνει ο Θανάσης Μαυρίδης (του liberal) – που επίσης δεν του άρεσε η συνέντευξη, επιβεβαιώνει ότι έκανε σωστά τη δουλειά της!
Εκτός όμως από τις κρίσεις, για το αν άρεσε ή όχι η συνέντευξη… Υπαρχουν και οι αριθμοί που αποτυπώνουν τη δική τους αλήθεια! Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Nielsen το κοντέρ κατέγραψε μέσο όρο 15,8% και στο δυναμικό κοινό 11,5%!
---
Λίγα βήματα ακόμη

για τη μεταβίβαση του Μελωδία

Στην τελική ευθεία η μεταβίβαση του Μελωδία από τον Γιάννη Αλαφούζο στην Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου. Εφόσον ολοκληρωθεί η απόκτηση της εταιρείας, ο όμιλος Frontstage θα έχει μια πολύ ισχυρή παρουσία στη ραδιοφωνική αγορά, με τέσσερις διαφορετικής ταυτότητας μουσικούς ραδιοσταθμούς.
---
Η ΕΣΗΕΑ 
καταγγέλλει τις επιθέσεις εναντίον
της εφημ. "ΑΦΡΙΚΑ" στην κατεχόμενη Κύπρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συμπαρίσταται στην αδελφή Ένωση Συντακτών Κύπρου, η οποία καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν την Κυριακή, 24 Ιουνίου, για μια ακόμη φορά εις βάρος της εφημερίδας «ΑΦΡΙΚΑ» και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Συντακτών Κύπρου έχει ως εξής:
«Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα προκλητική ενέργεια των κατοχικών αρχών σε βάρος της εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ.
Η απόφαση των αρχών στα κατεχόμενα να απαγορεύσουν την κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας με την εξωφρενική δικαιολογία ότι άρθρα και τίτλοι της εφημερίδας παραβίαζαν τον εκλογικό νόμο σε σχέση με την εκλογική διαδικασία στην Τουρκία, αποτελεί μνημείο πλήρους ανελευθερίας του Τύπου και προσπάθεια να επιβληθεί φίμωση στον τρόπο που ένα μέσο ενημέρωσης ενημερώνει τους αναγνώστες του και την κοινή γνώμη ευρύτερα. Αποτελεί η νέα επίθεση σε βάρος της ΑΦΡΙΚΑ μια ακόμη απτή απόδειξη της όλο και αυξανόμενης επίθεσης κατά της ελευθερίας του Τύπου στα κατεχόμενα, η οποία πραγματοποιείται στη βάση εντολών και υποδείξεων της Άγκυρας.
Η ΕΣΚ εκφράζει την πλήρη και αμέριστη αλληλεγγύη της στον εκδότη, τους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους συντελεστές της εφημερίδας και προτίθεται να καταγγείλει τη νέα επίθεση σε βάρος της ΑΦΡΙΚΑ στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στο Γραφείο για την Ελευθερία των Μέσων του ΟΑΣΕ».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου