Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σε σώμα το νέο ΔΣ
των Περιφερειακών Εφημερίδων

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοίκηση του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, που ανέδειξε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του. Οι εργασίες της πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, σε καλό και δημιουργικό κλίμα, το Σάββατο 16 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΗΠΕ είναι:
Πρόεδρος: Ευάγγελος Αθανασίου (Νέοι Αγώνες, Ηπείρου), Αντιπρόεδρος: Ελένη Διαφωνίδου (Εμπρός Ξάνθης), Γραμματέας: Γιώργος Κατσαΐτης (Καθημερινή Ενημέρωση, Κερκύρας), Ταμίας: Κωνσταντούλα (Νάντια) Σαμαρά (Συνείδηση, Αγρινίου) και Κοσμήτορας: Παρασκευάς Περάκης, (Χανιώτικα Νέα).
Ως αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι Κων/νος Μπούθας (Ημερησία Βεροίας), Χριστιάνα Χιώτη (Λακωνικός Τύπος) και Εμμανουήλ Λασκαράκης (Γνώμη Αλεξανδρούπολης).
Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης (Ρεθεμνιώτικα Νέα) και Νατάσα Βαφειάδου (Παρατηρητής της Θράκης).
---
Σύλληψη Δημήτρη Ρίζου για χρέη

Συνελήφθη ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος για χρέη στο δημόσιο. Πρόκειται για καταδικαστική απόφαση για χρέος 150.000 ευρώ. Ο 83χρονος πρώην εκδότης οδηγήθηκε στις φυλακές της Κω.
---
Ο Δημήτρης Μιχαλέλης,
Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων
και Ενημέρωσης στο Εpsilon TV

Ο Δημήτρης Μιχαλέλης αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Ο Δημήτρης Μιχαλέλης έχει εμπειρία και μακρά προϋπηρεσία σε επιτελικές θέσεις, τόσο στη Δημόσια Τηλεόραση, όσο και στους μεγαλύτερους ιδιωτικούς σταθμούς της χώρας, ενώ, παράλληλα, έχει σημαντική διαδρομή στην ηγεσία εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών.
---
Ξεκαθάρισμα σε ΠΑΟ,
ελάφρυνση σε τηλεοπτικό ΣΚΑΪ

Ένα μεγάλο οικονομικό βάρος φεύγει από το Φάληρο με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εισόδου στον Παναθηναϊκό του ταϊλανδού επενδυτή και του fund Pan Asia μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 20 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία αυτή, εφόσον ολοκληρωθεί, θα επιτρέψει στην ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ να κινηθεί με μεγαλύτερη ελευθερία στο τηλεοπτικό πεδίο.
---
Ηλεκτρική καρέκλα
η νέα θέση του Λιαρέλλη στον ΑΝΤ1

Ηλεκτρική καρέκλα αναμένεται να είναι η νέα θέση που αναλαμβάνει ο Στρατής Λιαρέλλης στον ΑΝΤ1. Μπορεί να έχει περάσει και στο παρελθόν από την ίδια θέση, δηλαδη του διευθύνοντος συμβούλου και να γνωρίζει τις «κακοτοπιές»… Αλλά αυτήν τη φορά το κανάλι διανύει μια από τις δυσκολότερες συγκυρίες στην ιστορία του.
Ο Στρατής Λιαρέλλης θα κληθεί να πάρει δύσκολες και κυρίως αντιδημοφιλείς αποφάσεις -θα χρειαστεί να υπογράψει περικοπές και πιθανότατα και απολύσεις- αναλαμβάνοντας το «τιμόνι» του σταθμού, χωρίς μάλιστα να έχει καμία περίοδο χάριτος.
---
Αναδρομικά το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

Ξεκίνησε η αναδρομική επιβολή της εισφοράς 2% επί του τζίρου στο σύνολο των ΜΜΕ από τις υπηρεσίες από τον ΕΔΟΕΑΠ. Το σύνολο των εταιρειών που σχετίζονται με τα ΜΜΕ καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά εισφορές από τον Δεκέμβριο του 2017 και δεν απουσιάζει ούτε η πρακτική της επιβολής τόκων υπερημερίας, αποδίδοντας την καθυστέρηση στα ΜΜΕ και όχι στις υπηρεσίες του φορέα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου