Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο ΕΔΟΕΑΠ ζητάει τις πράξεις υιοθεσίας!

Απίθανα πράγματα ζητάει ο ΕΔΟΕΑΠ, τα οποία ενδεχομένως προσκρούουν στη νέα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Στην απογραφή που επιχειρεί στις εταιρείες ΜΜΕ των εργαζομένων που πλήρωναν μεταξύ άλλων ΕΦΚΑ τους καλεί να δηλώσουν αν έχουν υιοθετημένα παιδιά και να προσκομίσουν και την πράξη υιοθεσίας. Προκαλεί έκπληξη γιατί ο φορέας, που δεν έχει διακριθεί στο παρελθόν για την ορθή διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των μελών, ζητάει τέτοια στοιχεία. Επιπλέον, οι παρατάξεις και οι υποστηρικτές υποψηφίων στις πρόσφατες εκλογές έκαναν καμπάνια με sms στα κινητά τηλέφωνα των ψηφοφόρων, χωρίς να τους ρωτήσουν. Και κανείς δεν ρωτάει από πού βρίσκουν τα δεδομένα αυτά, ούτε ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς των sms των συνδικαλιστικών παρατάξεων.
---

Εκλογές ΕΣΠΗΤ
Επικράτησε το ψηφοδέλτιο Μπερεδήμα

Ο Θέμης Μπερεδήμας ανανέωσε τη θητεία του στην θέση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς η Νέα Κίνηση Δημοσιογράφων της οποίας ηγείται συγκέντρωσε στις αρχαιρεσίας της 15-16 Ιουνίου 256 ψήφους (4 έδρες), έναντι 102 της Δημοσιογραφικές Ανανέωσης και Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων (2 έδρες), 26 της Αριστερής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (μία έδρα), 25 των Εργατών τύπου και 19 της Δημοσιογραφικής Αγωνιστής Συνεργασίας.

Στο επταμελές ΔΣ εκλέγονται από την Νέα Κίνηση Δημοσιογράφων οι Θέμης Μπερεδήμας (227), Θανάσης Αλατάς (176), Νίνα Κασιμάτη (151) και Φωφώ Πέπονα (131). Από τη Δημοσιογραφική Ανανέωση μπαίνουν στο ΔΣ οι Μαρία Ζαρίφη (68 ψήφους), Καίτη Χόρτη (49) και από την Αριστερή Πρωτοβουλία ο Δημήτρης Σταμούλης (14).

---
Πλήρης κάλυψη από την ΕΡΤ
της “Συμφωνίας των Πρεσπών”

Υψηλού επιπέδου τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ, στη συμφωνία Ελλάδας-FYROM, στις Πρέσπες. Η μετάδοση έγινε με τη χρήση καμερών και με drones, με παρουσιαστή στο στούντιο τον Πάνο Χαρίτο. Στις ζωντανές συνδέσεις γίνονταν αναφορές σε όλες τις λεπτομέρειες της συνάντησης, ενώ υπάρχει και κάλυψη και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που γίνεται στην περιοχή κατά της συμφωνίας.
---
Το νέο δίπολο στην TV

Προς το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, προκύπτει με σιγουριά πλέον το νέο δίπολο της τηλεόρασης. Ο ΣΚΑΪ, με την απόλυτη αξιοποίηση του ριάλιτι «Survivor», και ο Alpha, με ισορροπία ενημερωτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος, αναδεικνύονται στους δύο ισχυρούς της τηλεθέασης, καθώς μαζί ξεπερνούν το 35% της μέσης τηλεθέασης. Αντίθετα, ο ΑΝΤ1 χάνει αυτήν τη σεζόν οριστικά, καθώς τις περισσότερες εβδομάδες παρέμεινε στην τέταρτη θέση, ενώ το Star κατοχύρωσε την τρίτη. Και αυτήν τη χρονιά, η ΕΡΤ δεν κατάφερε να κερδίσει πόντους στη μέτρηση τηλεθέασης.
---
Η ώρα των διευθυντών στην ΕΡΤ

Στην προκήρυξη των θέσεων των διευθυντών και των προϊσταμένων θα προχωρήσει η ΕΡΤ το επόμενο διάστημα, μετά τον ορισμό των γενικών διευθυντών. Με 3 ψήφους υπέρ και 2 λευκές, το ΔΣ τοποθέτησε στη θέση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας τον Πέτρο Φίλο και ομόφωνα τον Γιώργο Σιούλα στη θέση του γενικού διευθυντή Τηλεόρασης, υπό την αίρεση ότι ο τίτλος των σπουδών ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της προκήρυξης.

Ο Γιάννης Βουγιουκλάκης (4-1) τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής Νέων Μέσων και, τέλος, ομόφωνα επιλέχθηκαν ο Ευάγγελος Λουριδάς ως γενικός διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και ο Παναγιώτης Τσούτσιας ως γενικός διευθυντής. Οι τοποθετήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ.
---
Ζητείται γενικός διευθυντής ΕΡΑ

Δεύτερος γύρος αναμένεται να υπάρξει στην ΕΡΤ για την αναζήτηση του γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας, καθώς δεν ελήφθη απόφαση κατά την πρώτη προκήρυξη για τη θέση. Ακούγεται έντονα πως στη νέα διαδικασία θα λάβει μέρος και πρώην διευθυντής ραδιοφωνικών σταθμών που εργάζεται σήμερα στην τηλεόραση.
---
Ενισχύει τον Alpha ο Κοντομηνάς

Αποφασισμένος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς να ενισχύσει τα νέα πρόσωπα στην τηλεόραση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του η παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη, για την οποία πιστεύει πως θα κάνει σημαντική καριέρα. Επιπλέον, είναι απίστευτα μεγάλη η διαφορά στις αποδοχές της παρουσιάστριας, η οποία φέρνει σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης με χαμηλή αμοιβή, εν αντιθέσει με συμβόλαια της τάξεως των 200.000 ευρώ ετησίως που μέχρι σήμερα δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στον ανταγωνισμό της τηλεθέασης.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου