Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η συχνότητα
του «Βήμα 99.5»
επέστρεψε στο κράτος

Τέλος κι επισήμως πλέον για τον πάλαι ποτέ ένδοξο ραδιοσταθμό του ΔΟΛ.
Αυτόν που πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μόλις απέκτησε τον ΔΟΛ αλλά τον εγκατέλειψε να σβήνει μέσα στην ανυπαρξία αφήνοντας απλήρωτους και χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης του αφαίρεσε κι επισήμως πλέον την άδεια (και πολύ άργησε) με αποτέλεσμα η συχνότητα να απελευθερώνεται και να επιστρέφει στο Δημόσιο.
Σήμερα το ΕΣΡ απέστειλε τη σχετική ενημέρωση στην ΕΕΤΤ ώστε η τελευταία να επιληφθεί για έναν «πειρατή» πιου έχει καταλάβει τη συχνότητα και παίζει βαριά λαϊκά.
---
ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε
την επίθεση εναντίον του φωτορεπόρτερ
της "Εφ-Συν", Νικόλα Κοκοβλή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο φωτορεπόρτερ της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλας Κοκοβλής από ομάδα νεοναζιστών, το βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουνίου 2018 και ενώ ο συνάδελφος κάλυπτε φωτογραφικά το συλλαλητήριο για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» στο Σύνταγμα.
Αποτέλεσμα της επίθεσης των θρασύδειλων «αγνώστων» κρανοφόρων, ήταν ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου και η απροκάλυπτη ληστεία του φωτογραφικού του εξοπλισμού.
---
Ενισχύεται η ΕΡΤ3

Ενισχύεται η ΕΡΤ3 με την προσθήκη νέων συνεργατών. Ο Λευτέρης Αρβανίτης τοποθετήθηκε σε θέση ειδικού συμβούλου, με αρμοδιότητα την παροχή συμβουλών στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ3. Το επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην ΕΡΤ3, με την αναβάθμιση του δελτίου ειδήσεων που μεταδίδεται στις 7 το απόγευμα και την ενίσχυση των ενημερωτικών εκπομπών.

---
Απομακρύνθηκε ο υπεύθυνος
του σάιτ "tovima.gr", Τάσος Μπαρλάς

Παρελθόν αποτελεί για την Alter Ego ο υπεύθυνος του σάιτ «tovima.gr» Τάσος Μπάρλας. Επισήμως αιτία της απομάκρυνσης φέρεται να είναι το οικονομικό… Ενώ στους διαδρόμους ακούγεται ότι η διοίκηση δεν ήταν ικανοποιημένη από τη συνολική εικόνα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, τόσο σε επίπεδο ειδησεογραφικών αντανακλαστικών όσο και σε επίπεδο επισκεψιμότητας.
Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι το στέλεχος που προέρχεται από την εποχή του ΔΟΛ… Τη νέα περίοδο είχαν περιοριστεί δραστικά οι αρμοδιότητες του και περιορίζονταν μόνο στο να ορίζει τις βάρδιες.
Στην ουσία λοιπόν «tovima.gr», όπως και τα υπόλοιπα σάιτ του οργανισμού βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης υπό την ευθύνη του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.
---
Τα “ηνία” του ΑΝΤ1
στον Στρατή Λιαρέλλη

Ο Στρατής Λιαρέλλης αναλαμβάνει υψηλή θέση ευθύνης στον ΑΝΤΕΝΝΑ Greece, σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε, σήμερα στον τηλεοπτικό όμιλο. Παράλληλα, ο Γιώργος Ζώης προορίζεται για γενικός υποδιευθυντής του σταθμού.
---
Μπορεί ακόμη και σήμερα
να διεκδικήσει το Mega την 7η "ορφανή" άδεια

Ζωντανό παραμένει το Mega, εφόσον το θελήσουν οι μέτοχοι ή οι πιστώτριες τράπεζες. Στο διάστημα μέχρι την έκδοση και της επόμενης προκήρυξης των επόμενων αδειών εθνικής εμβέλειας θεματικών τηλεοπτικών σταθμών, η Τηλέτυπος ΑΕ ή άλλη τρίτη εταιρεία συμφερόντων των μετόχων του σταθμού, μπορεί να διεκδικήσει την 7η “ορφανή” άδεια εθνικής εμβέλειας, γενικής στόχευσης, ενημερωτικού περιεχομένου.
Υπενθυμίζεται πως η εμφανιζόμενη αιτία που η Τηλέτυπος ΑΕ δεν είχε καταθέσει αίτηση για τη χορήγηση άδειας, ήταν πως στο διαγωνισμό του ΕΣΡ θα συμμετείχαν 8 ενδιαφερομένοι και κατά συνέπεια,- δήθεν- δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί το business plan της Grant Thornton. Με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το ΕΣΡ, όλοι και κυρίως οι τράπεζες, βρίσκονται ενώπιον των ευθυνών τους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου