Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

... απεργιακές κινητοποιήσεις στη "Βιβλιοσυνεργατική" ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Από τη Δευτέρα 06/10/14
σε συνεχόμενες απεργίες
οι εργαζόμενοι της "Βιβλιοσυνεργατικής"

Συνάδελφοι της επιχείρησης ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ,

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης κυβέρνησης- εργοδοσίας, με στόχο να επιβάλλουν μισθούς πείνας. Στα αντεργατικά αυτά σχέδια η εργοδοσία δεν είναι μόνη της. Βρίσκει σύμμαχο την κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και όλες τις προηγούμενες που φρόντισαν να φτιάξουν το νομικό πλαίσιο που χρειαζόταν για να καταργήσουν όλα τα συλλογικά δικαιώματα. Βρίσκει εμπόδιο τον αποδυναμωμένο κρατικό μηχανισμό που όχι μόνο δεν μπορεί να επιβάλει την πληρωμή των δεδουλευμένων, αλλά ούτε να ελέγξει για την τήρηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της εταιρείας η οποία ενώ εδώ και τρία χρόνια πληρώνει τους εργαζόμενους με έναντι, δημιουργώντας σταδιακά ένα όφελος περίπου πέντε (5) μισθών, ρίχνει της ευθύνες για την πορεία της εταιρείας στους εργάτες. Τολμάει μάλιστα να πει πως για όλα φταίνε αυτοί που στη δουλειά τους στηρίχτηκε η επιχείρηση στα χρόνια της κερδοφορίας αλλά και στα χρόνια της κρίσης. Πως με τις κινητοποιήσεις τους για το αυτονόητο, δηλαδή να πληρώνονται για τη δουλειά τους, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Η εργοδοσία προσπαθεί να εκβιάσει με διάφορες απειλές για μηνύσεις, για κλείσιμο του εργοστασίου, σε μια προσπάθειά της να αναγκάσει τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι και περιμένοντας χρήματα, όποτε θέλει η εταιρία.


Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τους εργαζόμενους να βγουν έξω από το εργοστάσιο για να κάνουν τη συνέλευση τους. Φαίνεται ότι την ενοχλεί πως οι αποφάσεις παίρνονται μέσα από μαζικές διαδικασίες από τα κάτω!

Η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση πληρωμών έχει φέρει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους σε άσχημη κατάσταση. Οι εργαζόμενοι με απόφαση της τελευταίας γενικής τους συνέλευσης, επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά, τη θέλησή τους να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις και να περιφρουρήσουν το εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής έχουν αγωνιστική εμπειρία παλεύουν εδώ και χρόνια, εναλλάσσοντας διαφορετικές μορφές πάλης και έτσι θα συνεχίσουν. Έχουν στο πλάι τους το Σωματείο Λιθογράφων, την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Εάν χρειαστεί θα βρεθεί δίπλα τους όλο το ταξικό κίνημα και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται.
Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις απειλές της εργοδοσίας.

Σας καλούμε να μην κάνετε βήμα πίσω από τις ανάγκες τις δικές σας
και των οικογενειών σας, όλοι στον αγώνα, όλοι για έναν και ένας για όλους.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι μαζί θα συνεχίσουν αγωνιστικά να διεκδικούν τα δικαιώματά τους
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου