Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

... ΝΕΡΙΤ - ποιοι κάνουν υπερωρίες; ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν έχει εργαζομένους,
αλλά πληρώνει… υπερωρίες!

Τα απίστευτα με τη ΝΕΡΙΤ δεν έχουν τελειωμό. Η εταιρεία, μέχρι και τον Σεπτέμβριο που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι πρώτες προσλήψεις αθλητικών συντακτών, δεν είχε εργαζομένους με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Εκτός από δύο άτομα, τον Βασίλη Θωμόπουλο και τον Νεόφυτο Οικονόμου, που προσελήφθησαν τον Απρίλιο του 2014.

Κι όμως, το προσωρινό ΔΣ της ΝΕΡΙΤ πήρε απόφαση για τη χορήγηση υπερωριών στο προσωπικό της τηλεόρασης! Δεν διευκρινίζεται όμως σε ποιο ακριβώς «προσωπικό», όπως γίνεται συνήθως σε επίσημες πράξεις που αναρτώνται στη «Διαύγεια» για τους εργαζομένους αορίστου χρόνου. Δημιουργείται έτσι το ερώτημα αν αυτές τις υπερωρίες θα τις πληρωθούν οι ενοικιαζόμενοι συμβασιούχοι από τη ΔΤ του υπουργείου Οικονομικών. Το εργασιακό καθεστώς στη ΝΕΡΙΤ είναι έτσι κι αλλιώς ένα τεράστιο σκάνδαλο. Ποιος και με ποιες διαδικασίες πληρώνει τους συμβασιούχους της ΔΤ στην υπηρεσία της Αφροδίτης Γουγά που έχουν «νοικιαστεί» με ειδική σύμβαση στη ΝΕΡΙΤ; Πληρώνει ο λογαριασμός της περιουσίας της ΕΡΤ για αυτούς;

Το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, πάντως, ενέκρινε την πληρωμή 25.146 ευρώ από τον δικό της προϋπολογισμό του 2014 για υπερωρίες, νυχτερινά και κυριακάτικα τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου