Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

... θα αιτηθεί επίδομα ανεργίας ο Ντινόπουλος; ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*

Άπλετο φως στην υπόθεση
Αργύρη Ντινόπουλου απαιτούν ο Κλάδος,
η κοινωνία και οι εκατοντάδες
άνεργοι συνάδελφοί μας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος υπέβαλε αίτημα διακανονισμού των οφειλών του στον κλάδο ασθενείας του ΕΔΟΕΑΠ, αποσύροντας προγενέστερο αίτημά του να υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του Οργανισμού, η οποία απευθύνεται στους ανέργους συναδέλφους.

Όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ ο κ. Ντινόπουλος από το έτος 2008 δεν κατέβαλε εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ και για τον λόγο αυτό ζήτησε ρύθμιση των οφειλών του. Αυτό, βέβαια, δεν τον εμπόδισε να κάνει χρήση των Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού επί έξι συναπτά έτη, χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή υποχρέωση να καταβάλει έστω και ένα ευρώ. Το γεγονός αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με την αποκάλυψη ότι ο κ. Ντινόπουλος κατά το ίδιο διάστημα ετύγχανε ασφαλισμένος και του Ταμείου Νομικών!

Σε μια δύσκολη περίοδο, που εκατοντάδες συνάδελφοι μας είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι και αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές προαιρετικής ασφάλισης στον Οργανισμό, τυγχάνει απορίας άξιο πώς ο κ. Ντινόπουλος έκανε χρήση των υπηρεσιών του κλάδου ασθενείας του Οργανισμού επί έξι συναπτά έτη χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ και πώς ο Οργανισμός ανέχθηκε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Θεωρούμε, λοιπόν, επιβεβλημένο να διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ το πρωτοφανές αυτό γεγονός και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοί μας που υποφέρουν από τις συνέπειες της τρομακτικής κρίσης στον κλάδο απαιτούν πλήρη διαφάνεια σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Το φαινόμενο προβεβλημένων στελεχών της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που επιχειρούν να διαφύγουν των υποχρεώσεών τους πρέπει να αντιμετωπισθεί στη ρίζα του. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εκείνους που ανερυθρίαστα και χωρίς κανένα δισταγμό επιβάλουν στην κοινωνία πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα, οδηγώντας στο περιθώριο και την εξαθλίωση εκατομμύρια πολιτών.

Με την ελπίδα ότι ο κ. Ντινόπουλος δεν θα αιτηθεί οικονομικό βοήθημα ανεργίας από την Ένωσή μας εν όψει των Χριστουγέννων διότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να το απορρίψουμε, ζητούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών όπου αναλογούν.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


***

Τα στοιχεία του ΕΔΟΕΑΠ


για την υπόθεση Ντινόπουλου

Ακλόνητα και συντριπτικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει η διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) σχετικά με την υπόθεση του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, η οποία ήδη από την περασμένη βδομάδα απασχολεί πολλά ΜΜΕ.


Ο υπουργός καταφεύγει σε κινήσεις αντιπερισπασμού, εκδίδοντας όλη μέρα χθες ανακοινώσεις, δηλώσεις στον Τύπο, και καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές εναντίον της εφημερίδας μας και εναντίον του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να εμφανιστεί ως θύμα κάποιας «πολιτικής σκευωρίας», όπως είπε χθες το απόγευμα στον ΣΚΑΪ TV. Το μόνο που δεν δήλωσε ώς τώρα είναι ότι ο όρος «προαιρετική ασφάλιση» (δηλ. αυτασφάλιση μάξιμουμ επί 5 χρόνια στην περίπτωσή του, σύμφωνα με τον νόμο) σημαίνει «άμα θέλω πληρώνω, άμα δεν θέλω δεν πληρώνω…».
---
πηγή: Δημ. Τρίμης/Εφημερίδα Συντακτών
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου