Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

... απλήρωτοι "Μακεδονίας" - με το πιστόλι στον κρόταφο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ωμή απειλή και στοχοποίηση
εργαζομένων και συνδικαλιστών
στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Ωμή απειλή και στοχοποίηση εργαζομένων και συνδικαλιστών που έχουν διαφορετική άποψη για τις μεθοδεύεις της διοίκησης της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, συνιστά η «απάντηση» που δημοσιοποίησε η τελευταία με επίκεντρο τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων γύρω από το άρθρο 99. Η διοίκηση της εφημερίδας προειδοποιεί μεταξύ άλλων πως… «το ταξίδι της αναδιάρθρωσης ξεκίνησε (…) και όποιος θέλει ακολουθεί και όποιος δεν θέλει ακολουθεί την στοίχιση, την εξυπηρέτηση της ιδιοτέλειάς του και βέβαια θα είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες των πράξεων και των αποφάσεών του». (!!!).

Οι εργαζόμενοι νιώθουν τα τελευταία εικοσιτεράωρα «το πιστόλι στον κρόταφο», το κλίμα είναι ζοφερό και η στόχευση σαφής: Σύγχυση, διάσπαση, αποδοχή των τετελεσμένων και τιμωρητική αντιμετώπιση όσων αρνηθούν αυτές τις μεθοδεύσεις.

Η διοίκηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της -όπως έχει αποδείξει πολλές φορές και στο παρελθόν- τόσο τη στάση αξιοπρέπειας των ίδιων των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ιστορικής εφημερίδας (παρότι οι αντιστάσεις αυτές έχουν αποτρέψει πολλές φορές τα χειρότερα) όσο και τις όποιες συστάσεις και «πιέσεις» των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Η έκβαση της υπόθεσης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εξαρτάται πλέον σε μεγάλο βαθμό από τη στάση που θα επιλέξουν να κρατήσουν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου