Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

... Λιθογράφοι, Χ.Κ.Τεγόπουλος και το νέο σχέδιο ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Στήνουν νέα παγίδα
στους πρώην εργαζόμενους
της Χ.Κ. Τεγόπουλος


Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου κλήθηκαν οι δικηγόροι των εργαζομένων και τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ σε συνάντηση από τη δικηγόρο Ιωάννα Καλαντζάκου, με θέμα συζήτησης τα βασικά σημεία σχεδίου αναδιοργάνωσης της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.. Η δικηγόρος κ. Καλαντζάκου λειτουργώντας απ΄ ό,τι φάνηκε για λογαριασμό του κ. Οικονομόπουλου, επέλεξε να μην προσκληθεί η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, παρόλο που εκπροσωπεί πάνω από 150 εργαζόμενους της παραγωγής. Φαίνεται πως ενόχλησε τον κύριο Οικονομόπουλο ότι το Σωματείο Λιθογράφων, ήταν το μόνο που κάλεσε σε αγωνιστική κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή και δεν καλλιεργεί αυταπάτες ότι ο νομικός δρόμος από μόνος του θα δώσει λύση.

Παρόλα αυτά το Σωματείο Λιθογράφων παρευρέθηκε απρόσκλητο στη συνάντηση για να έχει εικόνα του τι σχεδιάζεται. Μέσα από την παρουσίαση του σχεδίου φάνηκε ότι για άλλη μία φορά ανάμεσα σε υποσχέσεις εκατομμυρίων ευρώ, τίποτα δεν εξασφαλίζει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που οφείλονται στους εργαζόμενους. Αντί αυτού μιλάει για εργαζόμενους μετόχους και άλλα σχετικά. Όπως πριν από καιρό ακούγαμε υποσχέσεις πως η "Ελευθεροτυπία" θα συνεχίσει να βγαίνει από την "Τρίτη Όψη" και από τα κέρδη σταδιακά θα καλύπτεται το χρέος, έτσι και τώρα ζητάνε να εναποθέσουν οι εργαζόμενοι τις ελπίδες τους στα επιχειρηματικά σχέδια του κάθε επενδυτή, χωρίς να γνωρίζουν ούτε καν το όνομά του.

Η πείρα από τη λειτουργία της "Τρίτης Όψης" έδειξε ότι όχι απλά δεν πήραν δεκάρα τσακιστή οι εργαζόμενοι της Χ.Κ.Τεγόπουλος, αλλά και όσοι από αυτούς δούλεψαν στην "Τρίτη Όψη", προσλήφθηκαν με μισθούς πολύ κάτω από τις τελευταίες ισχύουσες κλαδικές ΣΣΕ και τελικά είναι και πάλι απλήρωτοι για πολύ καιρό. 

Το Σωματείο των Λιθογράφων, όταν κάποιοι άλλοι εύχονταν καλή επιτυχία στην επαναλειτουργία της "Ελευθεροτυπίας" και παρακαλούσαν να απασχολήσει όσο περισσότερους γίνεται, προειδοποίησε για το τι έρχεται και δυστυχώς τώρα επιβεβαιώνεται.

Φτάνει πια η κοροϊδία! 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να βγάλουν συμπεράσματα.

Όσοι ανέθεσαν στα αστικά δικαστήρια να λύσουν το πρόβλημά τους και περιμένανε στον καναπέ τη δικαστική απόφαση που θα τους στείλει τα λεφτά στο σπίτι, είναι καταδικασμένοι να απογοητευτούν.

Η έντονη κινητικότητα της εργοδοσίας και των διάφορων μνηστήρων της "Ελευθεροτυπίας" αναδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και αγωνιστική δράση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση του Σωματείου Λιθογράφων την Κυριακή 12/10/14 στις 10:30 π.μ. κάτω από τα γραφεία του Σωματείου (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Η απολυτη εργοδοσιακη ξεφτυλα της συγκεκριμενης εφημεριδας δεν εχει προηγουμενο. Αλλα ετσι αν τα 'χεις καλα με το κρατος δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις γιατι δε προκειται να σε πειραξει κανενας. Οι νομοι και η δικαιοσυνη παει στα σκουπιδια μπροστα στα κολλητιλικια και τις γνωριμιες των πλουσιων αλλα μετριων δικηγορων αλλα και τις επαναστατικες ιδεες & αποψεις των εξισου πλουσιων αντεξουσιαστων/επαναστατων με εγχρωμους οικιακους βοηθους

    ΑπάντησηΔιαγραφή