Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

... εκτός Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ η Ελένη Σπανοπούλου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έκπτωτη

η Ελένη Σπανοπούλου
από το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ

... η Ε. Σπανοπούλου ανάμεσα σε δύο παλιούς υποστηρικτές της ...

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στάλθηκε σήμερα στον ΕΔΟΕΑΠ η γνωμοδότηση του νομικού της συμβούλου, Θ. Τσαλαπάτη, με την οποία ζητείται η έκπτωση της τέως προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένης Σπανοπούλου, από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του ΝΠΙΔ.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, μετά την οριστική διαγραφή της από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η κ. Σπανοπούλου δεν μπορεί να εκπροσωπεί πλέον την ΕΣΗΕΑ στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ.

Τη θέση της καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στις τελευταίες εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ, Κώστας Ντελέζος.
---
*

Απάντηση της Ελένης Β. Σπανοπούλου

Συνάδελφοι θα παρακαλούσα να είστε πιο προσεκτικοί. Η επαναστατική γυμναστική εναντίον συναδέλφων βλάπτει την Υγεία.
Και για να σοβαρευτούμε μέχρι εκεί φθάνουν οι νομικές σας γνώσεις και η δημοσιογραφική σας επάρκεια;
Με την ανάρτηση σας μπαίνετε σε ένα βρώμικο παιχνίδι που έχει από το 2012 στηθεί και καλά κρατεί μέχρι τώρα με μόνο αγκάθι γι αυτούς που το υποκινούν ότι η Σπανοπούλου ήταν και παραμένει ΌΡΘΙΑ.
Μάθετε λοιπόν ότι στο ΔΣ του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ δεν με διόρισε καμία κυβέρνηση, ούτε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως γίνεται στο ΝΠΔΔ ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Έχω εκλεγεί με την ψήφο των συναδέλφων μου και έχω λάβει εντολή να συνδιοικήσω τον Οργανισμό με άλλους 8 συναδέλφους μας εκλεγμένους κι αυτούς από τα μέλη των 4 Ενώσεων. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Ως εκ τούτου δεν ...εκπιπτω του αξιώματός μου όχι με απόφαση ΔΣ ΕΣΗΕΑ, αλλά ούτε ΕΔΟΕΑΠ, ούτε Πειθαρχικού, ούτε... ΠΟΕΣΥ ούτε δικαστηρίου εκτός αν καταδικαστώ για ποινικό αδίκημα κλπ κλπ Και φυσικά αυτό δεν γίνεται με την εντολή γνωμοδότησης στον νεοσσο Νομικό Σύμβουλο έμμισθο της Ακαδημίας πίσω από το κείμενο του οποίου, το οποίο απέσπασαν όπως έμαθα, μετά από μήνες πιέσεων, κρύβονται διοικούντες σήμερα την ΕΣΗΕΑ και μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων.
Αποδεικνύουν έτσι με τον πιο ιταμό τρόπο ότι με φοβούνται περισσότερο απ' ό,τι εγω! Ήδη οι Χριστοδουλίδου - Αγγέλης έσπευσαν με καθυστέρηση μηνών να θέσουν το θέμα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ πριν μια βδομάδα και τώρα ακολουθεί το κονκλάβιο των συνδικαλιστών που θέλει μέλη του Σωματείου τον Ψυχάρη, τον Τράγκα και τον Κουρή αλλά όχι τη Σπανοπούλου.
ΕΊΝΑΙ οι ίδιοι που έχουν σύρει τον Κλάδο στην απαξίωση και την καταστροφή και που επιχειρούν το ίδιο για τα Ταμεία μας με μηδενικό έργο και απίστευτη ανευθυνότητα.
Δυστυχώς γι αυτούς ήμουν, παραμένω και θα παραμείνω ΌΡΘΙΑ
Μέχρι το τέλος της θητείας μου γιατί αυτή την εντολή έχω από τους εκλογείς συναδέλφους μου και γιατί αυτό ορίζει ο νόμος.
Στη διάθεση σας σχετικές γνωμοδοτήσεις νομικών που σίγουρα θα ήταν δάσκαλοι στα αμφιθέατρα της Νομικής σχολής για τον νεαρό κ. Τσαλαπάτη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 
Ελένη Β Σπανοπούλου 
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ 
Μέχρι τον Μάρτιο του 2015
---

Αντ-απάντηση στην Ελένη Σπανοπούλου
από τη δημοσιογραφική ομάδα του "Ανάποδα"

Το ρεπορτάζ μας ήταν και δημοσιογραφικά επαρκές και νομικά τεκμηριωμένο.

Ποτέ δε μπήκαμε σε βρώμικα παιχνίδια και έχουμε στηρίξει την κυρία Σπανοπούλου όποτε είχε δίκιο.

Σύμφωνα με διακεκριμένους εργατολόγους, αλλά και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΣΗΕΑ, μετά την τελεσίδικη διαγραφή της από το ΔΠΣ αναστέλλεται μέχρι τη λήξη της ποινής της η ιδιότητά της του μέλους της ΕΣΗΕΑ, αλλά και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Σπανοπούλου έχει εκλεγεί από τους δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΑ για να εκπροσωπήσει την Ένωση στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Αφού αναστέλλεται το δικαίωμά της να εκπροσωπεί την ΕΣΗΕΑ, κατά την ερμηνεία έγκριτων νομικών, εκπίπτει από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και τη θέση της καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών.

Με βάση αυτές τις γνωμοδοτήσεις γράψαμε αυτό το ρεπορτάζ, χωρίς να θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση ούτε με την κυρία Σπανοπούλου, αλλά ούτε και με κανέναν άλλον.

Το θέμα αφορά τώρα το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. 

Αλλά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο συσχετισμός δυνάμεων δεν επιτρέπει τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για απομάκρυνση της τέως Προέδρου από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Να υπογραμμίσουμε ότι, την μη απομάκρυνση της κυρίας Σπανοπούλου υποστηρίζουν τόσο η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, όσο και ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ.

Η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ήταν αποτέλεσμα αφόρητων πιέσεων του μέλους του ΔΣ Δημ. Τσαλαπάτη προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η δημοσιογραφική ομάδα του ΑΝΑΠΟΔΑ
---
*

4 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι θα παρακαλούσα να είστε πιο προσεκτικοί. Η επαναστατική γυμναστική εναντίον συναδέλφων βλάπτει την Υγειια.
    Και για να σοβαρευτούμε μέχρι εκεί φθάνουννοι νομικές σας γνώσεις και η δημοσιογραφική σας επάρκεια;
    Με την ανάρτηση σας μπαίνετε σε ένα βρώμικος παιχνίδι που έχει ΑΠΟ το 2012 στηθεί και καλά κρατεί μέχρι τώρα με μόνο αγκάθι γι αυτούς που το υποκινούν ότι η Σπανοπούλου ηλταν και παραμένει ΌΡΘΙΑ.
    Μάθετε λοιπόν ότι στο ΔΣ του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ δεν με διόρισε καμμία κυβέρνηση , ούτε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ , όπως γίνεται στο ΝΠΔΔ ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
    Έχω εκλεγεί με την ψήφο των συναδέλφων μου και έχω λάβει εντολή να συνδιοικήσω τον Οργανισμό με άλλους 8 συναδέλφους μας εκλεγμένους κι αυτούς από τα μέλη των 4 Ενώσεων. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.Ως εκ τούτου δεν ... Εκπιπτω του αξιώματος μου όχι με απόφαση ΔΣ ΕΣΗΕΑ, αλλά ούτε ΕΔΟΕΑΠ , ούτε Πειθαρχικού, ούτε... ΠΟΕΣΥ ούτε δικαστηρίου εκτός αν καταδικαστω για ποινικό αδίκημα κλπ κλπ Και φυσικά αυτό δεν γίνεται με την εντολή γνωμοδότησης στον νεοσσο Νομικό σύμβουλο έμμισθο της Ακαδημίας πίσω από το κείμενο του οποίου , το οποίο απέσπασαν όπως έμαθα , μετα από μήνες πιέσεων, κρύβονται διοικούντες σήμερα την ΕΣΗΕΑ και μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων.
    Αποδεικνύουν έτσι με τον πιο ιταμό τρόπο ότι με φοβούνται περισσότερο απ ότι εγω!Ήδη οι Χριστοδουλίδου Αγγέλης έσπευσαν με καθυστέρηση μηνών να θέσουν το θέμα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ πριν μια βδομάδα και τώρα ακολουθεί το κονκλάβιο τωνσυνδικαλιστών που θέλει μέλη του Σωματείου τον Ψυχάρη, τον Τράγκα και τον Κουρής αλλά όχι τη Σπανοπούλου.
    ΕΊΝΑΙ οι ίδιοι που έχουν σύρει τον Κλάδο στην απαξίωση και την
    καταστροφή και που επιχειρουπν το ίδιο για τα Ταμεία μας με μηδενικό έργο και απίστευτη ανευθυνότητα.
    Δυστυχώς γι αυτούς ήμουν, παραμένω Και θα παραμείνω ΌΡΘΙΑ
    Μέχρι το τέλος της θητείας μου γιατί αυτη την εντολή έχω από τους εκλογείς συναδέλφους μου και γιατί αυτό ορίζει ο νόμος.
    Στη διάθεση σας σχετικές γνωμοδοτήσεις νομικών που σίγουρα θα ήταν δάσκαλοι στα αμφιθέατρα της Νομικής σχολής για τον νεαρό κο Τσαλαπάτη
    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
    Ελένη Β Σπανοπούλου
    Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
    Μέχρι τον Μάρτιο του 2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ελένη Β. Σπανοπούλου - ... σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση της θέσης σας είναι υποχρέωσή μας ...

      Διαγραφή
    2. Παναγιωτης Γεωργιου11 Οκτωβρίου 2014 στις 1:50 μ.μ.

      Πιστεύω και εγώ πως σε κάθε περιπτωση η απάντηση του σάιτ Ανάποδα είναι υποχρέωση σας.
      Και θα πρότεινα στον ανώνυμο φιλο , οτι οι απόψεις και οι θέσεις καθώς και οι στηριξεις έχουν ουσία όταν είναι επώνυμες.
      Ευχαριστώ .

      Διαγραφή
    3. @ Παναγιώτης Γεωργίου - ... ασφαλώς και είναι υποχρέωσή μας ... σε ό,τι αφορά στην ανωνυμία, είναι επιλογή του καθενός και στο διαδίκτυο οφείλουμε να την υποστηρίζουμε ... για λόγους γνωστούς ...

      Διαγραφή