Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

... "Ριζοσπάστης" 1974 - 2014 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ριζοσπάστης: 40 χρόνια
από τη νόμιμη κυκλοφορία του


«Οι μέρες αυτές για εμάς είναι ξεχωριστές. Είναι ημέρες που φέρνουμε στη σκέψη μας την σκληρή πολύχρονη πορεία της εφημερίδας μας, του «Ριζοσπάστη» τις ηρωικές στιγμές, τις θυσίες, την ακούραστη δουλειά κομμουνιστών δημοσιογράφων, ανταποκριτών, διακινητών όλων όσων κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες δούλεψαν προκειμένου η εφημερίδα να σταθεί κάθε στιγμή στο ύψος της, να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ως καθημερινός σύντροφος και καθοδηγητής» ανέφερε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη» σε εκδήλωση στον Περισσό για τα 40 χρόνια από την νόμιμη επανέκδοση της εφημερίδας.

«Πρέπει κάθε μέρα να σκεφτόμαστε το πως η εφημερίδα μας ανταποκρίνεται στο καθήκον της στις σημερινές συνθήκες, πως μπορεί να σταθεί στο ύψος των σημερινών απαιτήσεων. Να σκεφτόμαστε κάθε μέρα πως θα δίνουμε ώθηση στην αύξηση της διακίνησης και της αξιοποίησης του. Αυτό άλλωστε αποτελεί την καλύτερη και πιο ουσιαστική τιμή στην πολύχρονη ιστορία της εφημερίδας, στους συντρόφους που έδωσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά την ζωή τους σε αυτή την υπόθεση» πρόσθεσε ο διευθυντής της εφημερίδας.Ο κ. Παπασταύρου τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κομμουνιστικό κόμμα χωρίς κομματικό τύπο, ανεξάρτητα αν αυτός είναι νόμιμος ή παράνομος», προσθέτοντας ότι «ο Ριζοσπάστης φθάνει την γνώμη της ΚΕ καθημερινά σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας άμεσα και υπεύθυνα για όλα τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα».

Ανέφερε ότι το ζητούμενο για την εφημερίδα σήμερα είναι πως θα συμβάλλει πιο ουσιαστικά στην υλοποίηση των Αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, στην προβολή του προγράμματος του κόμματος, στην στήριξη της προσπάθειας για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα, την προβολή της ρεαλιστικότατης και επικαιρότητας της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού.

Τόνισε ότι ο «Ριζοσπάστης» αποτελεί βασικό στοιχείο της παρέμβασης του ΚΚΕ σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και σε εκείνα του Πολιτισμού, της Επιστήμης και του Αθλητισμού, προβάλλοντας τις πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις από την σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ.

«Αν στόχος της δημοσιογραφίας είναι η αποκάλυψη της αλήθειας τότε πρέπει να πούμε ότι στη σημερινή εποχή του καπιταλισμού η αλήθεια μπορεί να ιδωθεί μόνο 'απ' τα κάτω' μόνο με βάση τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αληθινή δημοσιογραφία μπορεί να είναι μόνο η κομμουνιστική» υπογράμμισε ο κ. Παπασταύρου, προσθέτοντας ότι «γι' αυτό άλλωστε παίρνουν σοβαρά υπόψη του ακόμα και όσοι δεν έχουν σχέση πολιτική με το ΚΚΕ τι λέει το ΚΚΕ, τι γράφει ο Ριζοσπάστης. Ακόμα και οι αστοί».... εκδήλωση στον Περισσό για τα 40 χρόνια του "Ρ" ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου