Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σακελλαρίδης: Και ξένοι επενδυτές στην TV

Στη λίστα με τα νέα μέτρα που στάλθηκαν στο Brussels Group προκειμένου να ανοίξει και πάλι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης περιλαμβάνονται και τα έσοδα που αναμένει να εισπράξει το κράτος από τις τηλεοπτικές άδειες. Για το μέτρο αυτό μίλησε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες ελληνικές τηλεοπτικές επιχειρήσεις να περιέλθουν στον έλεγχο ξένων επενδυτών μετά την είσπραξη του τέλους για την απόκτηση αδειών που θα κληθούν να πληρώσουν τα κανάλια.

Περισσότερα στο http://www.protothema.gr/
---
ΟΠΑΠ: «Είμαστε σίγουροι
ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συμφωνία»

Με ταχύ ρυθμό προχωρά το εγχείρημα ανάπτυξης νέου δικτύου καταστημάτων VLTs από τον ΟΠΑΠ, με τη διοίκηση του Οργανισμού να οριοθετεί την έναρξη λειτουργίας τους έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου, ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι διαδικασίες για την παραχώρηση, μέσω διαγωνισμού που θα διενεργήσει ο ΟΠΑΠ, των 18.500 παιγνιομηχανημάτων (από το σύνολο των 35 χιλιάδων) σε ιδιώτες παραχωρησιούχους.

Αναφορικά με την επιστολή Βαρουφάκη στους Θεσμούς και την πρόθεση της κυβέρνησης για φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει η ΟΠΑΠ μέχρι το 2020 στον διαδικτυακό στοιχηματισμό, βάσει και της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ΟΠΑΠ. Αν παραβιαστεί αυτό το δικαίωμα της αποκλειστικότητας, τότε θα ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας παρέχει ο νόμος για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ΟΠΑΠ».
---
"Μακεδονία":
Από την κρατική ενίσχυση του 2015
στην πτώχευση του 2015!

Συνεχίζεται το εργασιακό θρίλερ στην εφημερίδα «Μακεδονία». Η διοίκησή της, μετά την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για την ένταξή της σε καθεστώς πτώχευσης, ανακοίνωσε στην ΕΣΗΕΜ-Θ και στους εργαζομένους νέο καθεστώς ατομικών συμβάσεων, με μείωση αποδοχών κατά 30%. Όσοι δεν υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις θα απολυθούν με προειδοποίηση, χωρίς δηλαδή αποζημίωση. Ήδη η απόλυση ανακοινώθηκε στους δημοσιογράφους Μπάμπη Μπίκα, Κώστα Κεκελιάδη, Βασίλη Πάγκαλο και Κώστα Σιαμέλη, οι οποίοι δεν δέχονται να υπογράψουν τη μείωση των αποδοχών τους. Η «Μακεδονία» έχει επιδοτηθεί το 2014 από κρατικό πρόγραμμα ενίσχυσης με 10 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του εκδοτικού συγκροτήματος. Πώς εξηγείται, επομένως, το αίτημα ένταξης στον Πτωχευτικό Κώδικα;
---
Ν. Ξυδάκης: «Θυμήθηκα
τα τραβήγματά μου στα ποινικά,
γιατί οι αγωγές πέφτουν βροχή»

«Στις πλείστες των περιπτώσεων, οι μηνύσεις και οι αγωγές για δημοσιεύματα, δεν είναι παραγωγικές, ούτε ιδιαίτερα παιδαγωγικές. Πολύ συχνά, σχεδόν πάντα, η διαμάχη μπορεί να λυθεί με επανόρθωση ή εξωδικαστική διευθέτηση ή ακόμη καλύτερα με ανταλλαγή επιχειρημάτων», γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κ. Νίκος Ξυδάκης σε κείμενο που ανήρτησε σε προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς εναντίον της λογικής των αγωγών που έχουν καταθέσει πολιτικοί κατά δημοσιογράφων.

Αναλυτικά στο http://www.kathimerini.gr/
---
«Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα»
από το Νάσο Μπράτσο

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Νάσου Μπράτσου, «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα», παρουσιάζουν οι εκδόσεις Νότιος Ανεμος (notiosanemos.editions@yahoo.gr) τη Μ. Δευτέρα , 6 Απριλίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 1ος όροφος.
Το βιβλίο παρουσιάζει ο ιστορικός – διδάσκων του Παντειου Πανεπιστημίου κ. Μιχάλης Λυμπεράτος.
Προλογίζουν οι :
- Δημήτρης Λιβιεράτος, ιστορικός-συγγραφέας
- Σωτήρης Τριανταφύλλου, πρόεδρος ΠΣΑΤ
- Βαγγέλης Δεληπέτρος, δημοσιογράφος
- Γιάννης Λευκιμιάτης εργαζόμενος ΕΡΤοpen
- Λαμπρινή Θωμά, δημοσιογράφος
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Θωμάς Σιδέρης. Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ open και Ικαριακή Ραδιοφωνία.

---
Δημ. Ρίζος: Έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή

Εξι μήνες φυλακή με αναστολή στον Δημήτρη Ρίζο, εκδότη του ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, από το Εφετείο (8ο Τριμελές Πλημ/κείο) έπειτα από μήνυση της τεχνικού τύπου Λαμπρινής Τσάμη για διαφορές δεδουλευμένων και μη τήρηση συμβάσεων εργασίας της ΕΤΗΠΤΑ.

Οπως εύλογα μπορείτε να καταλάβετε, ο καθένας μπορεί να ανοίγει μια Α.Ε., να προσλαμβάνει κόσμο, να παίρνει δάνεια και κρατικές επιχορηγήσεις, να καθυστερεί και να μην πληρώνει μισθούς, να μην πληρώνει ένσημα, να μην πληρώνει ΦΠΑ στο δημόσιο, να παίρνει δάνεια από τις τράπεζες και να τη γλιτώνει με 6 μήνες φυλακή με αναστολή. Μια χαρά επάγγελμα. Και επειδή είναι πάμπτωχος ο Δημήτρης Ρίζος και δεν έχει πού την κεφαλή κλείνει διότι του κατάσχεσαν το σπίτι και την σύνταξη, ας κάνουμε κι έναν έρανο για να τον ενισχύσουμε!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου