Τρίτη 21 Απριλίου 2015

... ο Καλοφωλιάς (εφημ. ΕΞΠΡΕΣ) στο απυρόβλητο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

... ο Σκουρλέτης υπόσχεται διερεύνηση

Γ. Καλοφωλιάς
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην εταιρεία «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, κατήγγειλαν ότι η επιχείρηση τους οφείλει σωρευτικά, δεδουλευμένα τουλάχιστον τριών ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα. Ανέφεραν επίσης, ότι η οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ δεν εκδίδεται, ωστόσο λειτουργούν τόσο ο ιστότοπος, όσο και η εκτυπωτική μονάδα της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι σκιαγράφησαν μια προκλητική και ιδιαίτερα σύνθετη κατάσταση, βάσει της οποίας συνεχίζονται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα κύριες δραστηριότητες της επιχείρησης, αν και δεν ικανοποιούνται οι νόμιμες απαιτήσεις των εργαζομένων.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η διερεύνηση των συνθηκών λειτουργίας της εταιρείας, αλλά και των «δορυφόρων» εταιρειών, καθώς και η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε την κατηγορηματική του στήριξη προς τους εργαζόμενους, η οποία θα εκφραστεί έμπρακτα και με την πλήρη κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για τη διερεύνηση των καταγγελιών τους και οποιαδήποτε άλλη δυνατή υποστήριξή τους.

Παράλληλα, ο υπουργός επεσήμανε στους εργαζόμενους την ιδιαίτερη ευαισθησία της Κυβέρνησης απέναντι σε ζητήματα καταστρατήγησης της νομοθεσίας, που οδηγούν σε δεινή θέση τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Ένα χρόνο και τέσσερεις μήνες κοντά για να βγεί, αν βγεί, η απόφαση για πτώχευση! Οι Εισαγγελείς που είναι για τους ασφαλισμένους-ανασφάλιστους της επιχείρησης; Για τα όσα χρωστά σε ταμεία και κράτος; Σωστός ο τίτλος περί απυρόβλητου αλλά επι τέλους η Δικαιοσύνη πρέπει να πράξει τα δέοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Η ΟΧΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥΜΠΑ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ.

      Διαγραφή