Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε θέση μάχης
για τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ

Το κοινό, ενιαίο ψηφοδέλτιο 57 υποψηφίων για 10 θέσεις στο Δ.Σ. έχει ήδη δημοσιευθεί. Οι συμμαχίες έχουν ήδη συγκροτηθεί. Οι εκλογές ξεκινούν την επόμενη βδομάδα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Κατά γενική ομολογία, τα νέα μέλη του Ταμείου δεν έχουν ενημερωθεί, ήτοι: ΕΡΤ (προσωπικό και τεχνικοί) όπως επίσης και οι τεχνικοί ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών (Αθήνα και επαρχία). Με ευθύνη κυρίως της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ. Όπως επίσης και της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και των σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ κ.λπ.), που ολιγώρησαν.
---
Ένσταση από ΠΟΣΠΕΡΤ;

Σαν φάντασμα, ωστόσο, πλανάται πάνω από τον Οργανισμό ασφάλισης του Τύπου και των ΜΜΕ η πληροφορία ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να ακυρώσει τις επικείμενες εκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΠΟΣΠΕΡΤ επικαλείται το συνδικαλιστικό δικαίωμα για ξεχωριστά - παραταξιακά ψηφοδέλτια...
---
Βλέπει χούντα, αλλά
θα μας σώσει ο... Μαρινάκης

Ο Ελληνας Μπερλουσκόνι με ποδοσφαιρικές ομάδες, ΜΜΕ, καράβια, επιχειρήσεις κτλ, αφού άκουσε τον Αντώνη Ρέμο να του τραγουδάει, μερακλώθηκε, οπότε έβγαλε κι ένα... μικρό πολιτικό λογύδριο.

Σε λίγους μήνες θα έχει πέσει αυτή η χούντα που μας κυβερνά είπε στους καλεσμένους του, στο πολυτελές Island στη Βάρκιζα ανάμεσα σε σαμπάνιες, σαλάτες, λαϊκά άσματα της συμφοράς και δίλιτρες βότκες.

Και προφανώς θα κάνει και αυτός με τη σειρά του ό,τι μπορεί για να πέσει η χούντα. Ως γνήσιος αντιστασιακός εννοείται. Κινείται έξυπνα, υπόγεια, συνωμοτικά και μέσα στη μαύρη αυτή χούντα αποφάσισε να γίνει μεγαλοεκδότης αγοράζοντας κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, πρακτορεία Τύπου και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του.

Συνήθως στις χούντες βέβαια συρρικνώνεται ο Τύπος, δεν επεκτείνονται οι... αντιστασιακές εφημερίδες, αλλά μην κολλάτε σε λεπτομέρειες...
---
Στις εγκαταστάσεις
Alpha και Star
το ΕΣΡ για τη σύμπραξη

Το συμβούλιο θα ελέγξει εάν τα δύο κανάλια πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, μετά την αδειοδότησή τους, είπε ο αντιπρόεδροςτου ΕΣΡ Ρ. Μορώνης, ερωτηθείς σχετικά. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην υποχρέωση των καναλιών να απασχολούν 400 εργαζόμενους, να έχουν εγκαταστάσεις ορισμένων τετραγωνικών και καθορισμένο εξοπλισμό. «Θα ζητηθούν μισθολογικές καταστάσεις, ταμεία κ.λπ.» είπε και δεν απέκλεισε επιτόπου έλεγχο των εγκαταστάσεων. Όλα αυτά, αφού τους δοθεί, σύμφωνα με τον νόμο, προθεσμία συμμόρφωσης 6 μηνών.
---
Δεδομένα χρηστών
του Facebook
σε κινεζικές εταιρείες

H Facebook παραδέχθηκε χθες ότι παρείχε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σε κινεζικές εταιρείες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Huawei, η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια έξυπνων τηλεφώνων. Εντονη ήταν η αντίδραση μελών του Κογκρέσου. Ο λόγος είναι ότι η Huawei είχε μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για παραβίαση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε χθες ότι η εταιρεία παραγωγής υπολογιστών Lenovo Group και οι κατασκευάστριες έξυπνων κινητών τηλεφώνων ΟΡΡΟ, TCL Group και Huawei περιλαμβάνονται στις 60 εταιρείες που είχαν πρόσβαση σε στοιχεία χρηστών του Facebook, συμπεριλαμβανομένης της λίστας φίλων. Την είδηση αυτή αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα η New York Times και την επιβεβαίωσε η Facebook, που ήδη έχει εκτεθεί μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica...
---
Οι εφημερίδες
αναμένουν το υπ. Οικονομικών

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ενίσχυση του Τύπου ανάμεσα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το υπουργείο Οικονομικών. Η βασική ιδέα είναι πως όλες οι καμπάνιες του Δημοσίου θα πρέπει να προβάλλονται, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, σε εφημερίδες και sites, για την ενίσχυση της ελευθερίας του Τύπου, η οποία κινδυνεύει από τις αλλοπρόσαλλες επιλογές στον ΕΔΟΕΑΠ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου