Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

And the Pulitzer goes to… Υποφάντης

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το αγλάισμα της ΕΣΗΕΑ
ή πως γίνεται το σοβαρό ρεπορτάζ


Πολλά ακούστηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν για το δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε συγκεκριμένους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους να «τεντώσουν» σε τέτοιο σημείο το εν λόγω θέμα, δείχνοντας το πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη των τηλεθεατών τους.

Οπως γράφει το altsantiri.gr, τρανό παράδειγμα αποτελεί το «ρεπορτάζ» του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Νίκου Υποφάντη, ο οποίος προκειμένου να δείξει ότι δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να πάρει δάνειο 100.000 ευρώ, προσπάθησε να κάνει ισόποση… ανάληψη από ΑΤΜ. Όπως είναι φυσικό, το μηχάνημα «πέταξε» μήνυμα ότι το ποσό της ανάληψης δεν είναι επιτρεπτό. Και τότε ο «δημοσιογράφος» αρκέστηκε στο να κουνήσει με θεατρικό τρόπο τα δάχτυλά του μπροστά από την οθόνη.

Για το ίδιο θέμα σχολίασε και topontiki.gr:

Μια μάλλον ατυχή έμπνευση είχε ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού σε μια καθ' υπερβολή προσπάθεια να δείξει τις δυσκολίες που οι πολίτες έχουν στο να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες σε σχέση με το δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Συγκεκριμένα, ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης έβαλε κάρτα ανάληψης σε ΑΤΜ της Attica Bank και ζήτησε να κάνει ανάληψη... 100.000 ευρώ. Φυσικά, το μηχάνημα δεν του έδωσε χρήματα, καθώς ποτέ τα ΑΤΜ δεν έδιναν τόσο μεγάλα ποσά, ακόμα και προ capital controls. Προφανώς, ο στόχος ήταν άλλος, αλλά το ρεπορτάζ εξελίχθηκε μάλλον προβλέψιμα απρόβλεπτο...
---
zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου