Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Kontra Channel - εκπομπές με... "τοποθέτηση προϊόντων"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όχι, δεν είναι τρολ
αυτό που βλέπουμε στο Kontra Channel



Και εκεί, λοιπόν, που το τηλεοπτικό Kontra Channel, όπως και ο έντυπος ομόσταβλος απόγονος της Αυριανής, η ομώνυμη εφημερίδα δηλαδή, έχουν σηκώσει τη σημαία της Δημοκρατίας και την ανεμίζουν, υπάρχουν τα βράδια της Κυριακής (μόνο τότε; δεν ξέρω, δεν παρακολουθώ) δύο εκπομπές με πολύ βαθύ γαλάζιο, πολύ εθνικισμό και πολλή προκλητικότητα. Η μία της Εθνεγερσίας, η άλλη του Κυριάκου Βελόπουλου που συνδυάζει –χωρίς καμιά υπερβολή–
τηλεμάρκετινγκ και πατριδολατρία! Διαφημίζει με πάθος και πειστικότητα το Ευαρτήριον που ανοίγει τις φραγμένες αρτηρίες, αποτρέπει τα εγκεφαλικά, καταπολεμάει τη χοληστερίνη, κάνει αχρείαστα τα μπαλονάκια και, επίσης, διαφημίζει την Κληραλοιφή που τη βάζεις κάτω από τη μύτη και νικάει πονοκεφάλους, ημικρανίες κ.λπ.

Η διαφήμιση έγινε την περασμένη Κυριακή εναλλάξ με την αναφορά σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Καλαμαριά για να πιστοποιηθούν εκλογικοί αντιπρόσωποι και με βολές κατά των «Συροζανθέλληνων που θέλουν να νομιμοποιήσουν τους λαθρομετανάστες». Η διαφημιστική-πολιτική εκπομπή συνοδεύτηκε με «ρεπορτάζ» σε βίντεο που έδειχνε μετανάστες να δηλώνουν ότι προτιμούν Τσίπρα γιατί αυτός δεν είναι εναντίον τους.

Η άλλη εκπομπή στο δημοκρατικό Kontra News, η εκπομπή της Εθνεγερσίας, παρουσιάζεται από τον στρατηγό εν αποστρατεία (και συγγραφέα τώρα!) Γεώργιο Ανυφαντή και τον Δημήτριο Γεωργίλα. Με το σύνθημα «Ούτε δεξιά ούτε αριστερά, μόνον των Ελλήνων τα κόκκαλα τα ιερά» και με τη αναφορά ότι «τα προβλήματα του ελληνισμού θα λυθούν μόνο όταν η Ελλάς κυβερνηθεί από Έλληνες» καταφέρονται κατά κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων που δεν ενημερώνουν σωστά γιατί «τα χρήματα του Σόρος είναι πολλά».

Την προπερασμένη Κυριακή οι κύριοι Ανυφαντής και Γεωργίλας έδωσαν ρεσιτάλ υποστήριξης στον Τραμπ για τον οποίον, έλεγαν, είναι πατριώτης, θέλει να ορθώσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ για να προστατεύσει την πατρίδα του από τους παρείσακτους και τα κακοποιά στοιχεία, αλλά οι δημοσιογράφοι τον κατηγορούν επειδή κοιμάται με γυναίκες και όχι με άντρες, όπως πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίο κοιμόταν με άνδρες και δη μαύρους!

Αυτά ακούγονται στο μαχητικό κανάλι του Κουρή. Μοιάζουν με τρολ, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για κανονικές εκπομπές, πιθανόν (ή προφανώς) με αγορασμένο χρόνο και πριν από την έναρξή τους αναγγέλλεται ότι περιλαμβάνουν «τοποθέτηση προϊόντος». Πολύ... ποιοτικού προϊόντος, όπως καταλαβαίνετε.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου