Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Η ΕΣΗΕΑ απορρίπτει τις προτάσεις των εκδοτών!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΣΗΕΑ: Καμία συμφωνία
με τους εκδότες για τη στήριξη του Τύπου

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη για τις συνομιλίες μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ για τη στήριξη του έντυπου Τύπου. Η αποκάλυψη του non paper που τέθηκε προς συζήτηση από τους εκδότες προκάλεσε πολλούς συνδικαλιστικούς τριγμούς καθώς δεν ετέθη υπόψη των μελών του ΔΣ της Ένωσης συντακτών η οποία υποτίθεται πως μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους εκδότες.

Η συνολική καταδίκη του non paper «συμφωνίας» για τα μέτρα που ζητάνε οι εκδότες, οδήγησε και την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να απορρίψει τις προτάσεις των εκδοτών! Θυμίζουμε πως οι εκδότες στο αποκαλυφθέν non paper έχουν ενσωματώσει τις προτάσεις συνδικαλιστών της ΕΣΗΕΑ όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από το κείμενο του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ και γενικού γραμματέα της Ένωσης Συντακτών Στ. Καπάκου. 


Ιδιαίτερα η πρόταση να ενισχυθούν χρηματικά οι εφημερίδες με λεφτά του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, προκάλεσε την έντονη παρέμβαση της ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία με ανοιχτή επιστολή της προς τις συνδικαλιστικές ενώσεις, καταγγέλλει τα σχέδια αφαίμαξης των κονδυλίων της κρατικής τηλεόρασης.

Το μείζον ζήτημα βέβαια για την ΕΣΗΕΑ είναι ότι ενώ δηλώνει πως θέτει ως προϋπόθεση την ενίσχυση των δημοσιογράφων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι εκδότες μέσω των προτάσεων τους, τα αρνούνται! Μετά από αυτό είναι απορίας άξιο πως θα συνεχίσει τις συζητήσεις με την ΕΗΙΕΑ η ένωση Συντακτών στο πλαίσιο της κοινής επιτροπής που έχει δημιουργηθεί...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου