Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αγοράζει το πρακτορείο Τύπου «Άργος», αλλά...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...χρωστάει παντού


Με ποσοστό άνω του 40% συμμετέχει η Νίκη Εκδοτική ΑΕ στο Πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» σύμφωνα με δημοσιεύματα Μέσων που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δηλαδή πλέον η εταιρεία της οικογένειας Σμυρνιωτάκη ελέγχει την διανομή Τύπου στην Ελλάδα.

Οι απορίες και οι αγωνίες της εκδοτικής αγοράς χτυπάνε «κόκκινο» όμως. Καθώς είναι γνωστά πολλά γεγονότα που δημιουργούν εύλογες αμφιβολίες για το μέλλον του Πρακτορείου «ΑΡΓΟΣ».

Μια απορία είναι πώς μπορεί μια επιχείρηση με βασικό αντικείμενο το εμπόριο αυτοκινήτων (όπως δηλώνει στα επίσημα έγγραφά της) να αναλαμβάνει την Διανομή Τύπου. Το μεγάλο μέρος των πωλήσεων της «ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ» προέρχεται από εμπόριο αυτοκινήτων.

Μια δεύτερη, ιδιαίτερα σημαντική, απορία – αγωνία είναι γιατί στα τέλη του 2018 η «καρδιά» της εταιρείας, η οικογένεια Σμυρνιωτάκη, αποχωρεί πλήρως από το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ» αφήνοντας την τύχη της στα χέρια της Ρουμάνας συνεργάτιδάς τους και του εμπορικού τους διευθυντή. Είναι ακατανόητο πώς συνάδει η απαλλαγή από μελλοντικές ευθύνες με τα μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης της «ΑΡΓΟΣ».

Τρίτη απορία, που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά, είναι η συχνή ανεύρεση εταιρειών της οικογένειας Σμυρνιωτάκη στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, με ποσά που αθροίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η επιχειρηματική αποτυχία δεν μπορεί να είναι εμπόδιο για νέες δραστηριότητες αλλά θα πρέπει σύντομα να γίνει κατανοητό πώς τα μεγάλα αυτά χρέη θα επηρεάσουν (ή όχι) την λειτουργία της «ΑΡΓΟΣ». Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η «ΑΡΓΟΣ» αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα (όπως δήλωσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού) και με την αποχώρηση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη η ανησυχία κορυφώνεται.

Τέταρτη απορία είναι πώς μια εταιρεία με τεράστιες συσσωρευμένες ζημιές από το παρελθόν και με ελάχιστα κέρδη αγόρασε το 40% της «ΑΡΓΟΣ», με τί χρήματα, με τί εγγυήσεις.

Και τέλος απορία δημιουργεί η αδράνεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού να καλέσει άμεσα την ελεγχόμενη «ΑΡΓΟΣ» για εξηγήσεις, αφού όφειλαν να γνωστοποιήσουν την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου στον Σμυρνιωτάκη πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

---
---
*

3 σχόλια:

 1. Ξυπνατε ο φωταρας ειναι απο πισω και
  Την ιριδα πως την πηρε ο σμυρνιωτακης???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τωρα ξυπνήσατε.
  Οταν του δίνανε την ιριδα δεν σας πείραζε.φωταρας απο πισω ξυπνάτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τωρα ξυπνήσαμε???
  Τα σχολικά τα βιβλια πως τα πηρε και τα τυπώνει στην ίριδα???

  ΑπάντησηΔιαγραφή