Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Ψαρεύοντας στο Διαδίκτυο...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


*** Η ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ στην ΕΡΤ (Γιάννης Σμυρλάκης - διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης) συνοδεύτηκε και με παραίτηση του αρχισυντάκτη πολιτικού ρεπορτάζ (Φώτης Παπούλιας). Αναμενόμενη... Παρ' όλα αυτά αναμένεται να συζητηθεί αρκετά και ...έξω από το Ραδιομέγαρο!

*** «ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ, από τον Σεπτέμβρη πολλά θα αλλάξουν. Η Αυγή, η ΕΡΤ, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Νέα Σελίδα, ο Ντοκουμέντος... να ζήσουμε να τους θυμόμαστε». Αυτό είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης στην ραδιοφωνική του εκπομπή στους 104,6 και το e-tetradio σχολίασε στο twitter: «Αυτός δεν μίλησε για τανκς, όχι εντάξει...»

*** Η ΠΡΩΤΗ δόση ύψους 600.000 ευρώ από την επιχορήγηση για το 2019 για το Αθηναϊκό Πρακτορείο δόθηκε με σημείωση πως τα χρήματα θα διατεθούν κατά προτεραιότητα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

*** Η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, παρέστη σήμερα στο ΕΣΡ, στη διαδικασία ενημέρωσης για την υπό εξέλιξη τηλεοπτικό διαγωνισμό των δύο τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικής στόχευσης. Στην ομάδα των εκπροσώπων της τηλεοπτικής εταιρείας και η Πόπη Τσαπανίδου.

*** Ο ΠΡΩΤΟΣ δημοσιογραφικός συνεταιρισμός για το διαδίκτυο είναι πλέον γεγονός στη Μυτιλήνη. Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο νησί συνασπίστηκαν και έβγαλαν στον αέρα την ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr, με στόχο να υπάρξει ανεξάρτητη, ερευνητική δημοσιογραφική ενημέρωση. Στο συνεταιριστικό σχήμα μετέχουν οι Θράσος Αβραάμ, Στρατής Μπαλάσκας, Ανθή Παζιάνου, Νίκος Μανάβης, Θοδωρής Χατζημήτρος, Παναγιώτης Μπαλάσκας και Γιώργος Τάττης. Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους έχουν μπει στο στόχαστρο ακροδεξιών και έχουν δεχθεί σοβαρές απειλές.

*** ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με βαριά πρόστιμα θα είναι οι εργοδότες που δε θα εφαρμόσουν την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος ζήτηση την άμεση συμμόρφωση. «Πρόκειται για βαριά παράβαση που ελέγχεται εύκολα καθώς έχουμε τα πληροφοριακά συστήματα και γνωρίζουμε πού υπάρχουν εργαζόμενοι με κατώτατο μισθό. Να προσέχουν πολύ οι εργοδότες» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρώτη Είδηση". Ο Α. Νεφελούδης κάλεσε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η αύξηση. Σε αυτήν την περίπτωση, το υπουργείο Εργασίας θα παρέμβει άμεσα, σημείωσε ο γενικός γραμματέας.

*** ΣΥΝΕΧΕΙΣ οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις στην διοικητική πυραμίδα της ΕΡΤ. Μετά την άφιξη του νέου διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Γιάννη Σμυρλάκη στο Ραδιομέγαρο, η ΕΡΤ με ανάρτηση στη «Διαύγεια», γνωστοποίησε πως η έμπειρη δημοσιογράφος Ευγενία Πασχαλίδη αναλαμβάνει προϊσταμένη της Διεύθυνσης Newsroom, της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ ΑΕ. 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου