Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θα πληρωθούν τα χρωστούμενα στην “Αυγή”

Θα πληρωθούν, όπως δήλωσε η διοίκηση της «Αυγής», τα χρωστούμενα για τα οποία είχε δεσμευθεί και οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν τη στάση εργασίας που είχαν αποφασίσει. Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας για την πληρωμή της πρόσθετης αμοιβής για εργασία την Κυριακή.
---
«Φιλελεύθερη σύμπραξη» στα Media


Σε επιχειρηματική σύμπραξη δυνάμεων, σε ένα νέο εταιρικό σχήμα, προχωρούν ο τηλεοπτικός σταθμός Action 24 του Διονύση Παναγιωτάκη με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος Τύπος» και το site www.liberal.gr του Θανάση Μαυρίδη. Το νέο επιχειρηματικό σχήμα θα είναι η επιτομή της συνέχειας του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και του φιλελευθερισμού της ΝΔ, όπως αποτυπώθηκε στην κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων την περίοδο 2012 – 2015. Υπενθυμίζεται πως στο ραδιοφωνικό πεδίο υπάρχει συνεργασία του τηλεοπτικού σταθμού με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με τη δημιουργία του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ FM.
---
20 ετών η ραδιοφωνική “Ελληνοφρένεια”

Η ραδιοφωνική “Ελληνοφρένεια” γίνεται 20 ετών. Η εκπομπή του Θύμιου Καλαμούκη με τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, κλείνει 20 χρόνια παρουσίας, ξεκινώντας από τον ΣΚΑΪ και συνεχίζοντας την ραδιοφωνική της παρουσία στο Real FM.
---
Ερώτηση ΚΚΕ για τη διανομή Τύπου

Ερώτηση στη Βουλή για τη διανομή του Τύπου και την ομηρία των εργαζομένων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Γιάννης Δελλής. Όπως σημειώνουν στην ερώτησή τους προς την υπουργό Εργασίας, το Πρακτορείο διανομής «Ευρώπη», παρά το γεγονός πως έκλεισε, θεωρητικά βρίσκεται σε λειτουργία αφού απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσής του. Οι μέτοχοι του πρακτορείου αποποιούνται την οποιαδήποτε ευθύνη ως προς τους εργαζόμενους, αν και συνεχίζουν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν απαντήσεις για το πώς θα εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των περίπου 100 εργαζομένων της «Ευρώπης», ζητούν να δοθεί άμεσα οικονομική βοήθεια και να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι του πρακτορείου.
---
Στο ΣτΕ η ΕΙΙΡΑ κατά ΕΤΕΡ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες του ραδιοφώνου ζητώντας την κατάργηση της απόφασης της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με την οποία κηρύχθηκε υποχρεωτική η συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της ΕΤΕΡ και της ΕΙΙΡΑ. Η Ένωση τεχνικών σημειώνει πως δύο φορές ως τώρα, το 2016 και το 2018, συμφωνήθηκε το πλαίσιο αμοιβής και εργασίας των ηλεκτρονικών και ηχοληπτών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά τώρα η ΕΙΙΡΑ προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας την ουσιαστική κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
---
Ψηφιακό το Open

Με τρία ψηφιακά κοντρόλ λειτουργεί το Open. Το προπερασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκαν ρυθμίσεις στον νέο τεχνολογικό εξοπλισμό του Open TV και πλέον όλες οι ζωντανές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων και των δελτίων ειδήσεων, μεταδίδονται μέσα από τα νέα υπερσύγχρονα control rooms, που τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία. Ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής ενίσχυσης του σταθμού ήταν και η διακοπή συνεργασίας των τεχνικών που εργάζονται για λογαριασμό του Open στα OΒI VAΝ τα οποία χρησιμοποιούσε το Open.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου