Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Διαδήλωση για Συλλογικές Συμβάσεις...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...και με συμμετοχή της ΕΣΠΗΤ


Η ΕΣΠΗΤ είναι η μοναδική ένωση συντακτών στην οποία μετά από πρόταση της Αριστερής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της στη διαδήλωση που οργανώνουν σωματεία από τα κάτω το Σάββατο με απαίτηση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 

Στις άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις συζητάνε με τους εργοδότες-εκδότες και ανταλλάσσουν non paper! Εξάλλου στις συζητήσεις που έχουν ένα μόνο θέμα δεν τίθεται, η αύξηση μισθών, βασικό αίτημα της συγκέντρωσης των εργαζομένων το Σάββατο!

Η ΕΣΠΗΤ στην ανακοίνωση της δηλώνει:

Mετά τη δυνατότητα για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των σωματείων εργαζομένων, η ΕΣΠΗΤ διαμηνύει το διαχρονικό και πάγιο αίτημα όχι μόνο του κλάδου αλλά όλων των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα εξορθολογίσουν σύμφωνα με τις ανάγκες μας τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΠΗΤ συντονίζει το βήμα της με άλλα σωματεία και συλλόγους εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και καλεί στη διοργάνωση συγκέντρωσης και διαδήλωσης για νέες συλλογικές συμβάσεις το Σάββατο 16/2/19 στο κέντρο της Αθήνας, στις 11.30 πμ στην πλατεία Κοραή.

Κύριες αιχμές της συγκέντρωσης-διαδήλωσης αποτελούν το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς και τις αμοιβές και η διαχρονική μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επίσης, στα κύρια αιτήματα περιλαμβάνονται και η εναντίωση στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Αυξήσεις στους μισθούς και τις αμοιβές
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας
Όχι στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου