Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Εφοδος ελεγκτών στα γραφεία του «Αργους»

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος», πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης ελεγκτές που εστάλησαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή είχε «παγώσει» την αλλαγή της εμπορικής πολιτικής του πρακτορείου «Άργος» μέχρι να εκδώσει η Επιτροπή απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων. Τα ασφαλιστικά μέτρα τα είχε ζητήσει και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς (μετά τις καταγγελίες ΕφΣυν και Documento) θεωρώντας πως με αυτή τη μονομερή ενέργεια του «Αργους» απειλείται η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις κινήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά τoυ μονοπωλίου στη διανομή Τύπου στην Ελλάδα. Την στήριξη είχε εκφράσει προ ημερών η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ απαντώντας σε γραπτή ερώτηση που είχε καταθέσει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η ερώτηση Κούνεβα είχε γίνει με αφορμή τη μονομερή απόφαση του μοναδικού πλέον πρακτορείου διανομής στην Ελλάδα, του «Άργους», να αυξήσει τις τιμές για τις υπηρεσίες διανομής, κάνοντας κατάχρηση της μονοπωλιακής του θέσης και δημιουργώντας κινδύνους όχι μόνο οικονομικής εξουδετέρωσης των μικρότερων εκδοτικών επιχειρήσεων, αλλά και για την ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.
---
zoornalistas
---
*

1 σχόλιο:

  1. Ρητορική ερώτησις προς τους ελεγκτές: το πρακτορείο διανομής τύπου "Αργος", με τι είδους άδεια λειτουργεί; Περιπτέρου, φαρμακείου, διανομής τύπου, μεταφορικής;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή