Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την... ΝΕΡΙΤ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ένας τηλεοπτικός σταθμός και τρεις
ραδιοφωνικοί και μείον 1.300 εργαζόμενοι!


Ένας τηλεοπτικός σταθμός και ως 3 ραδιοφωνικοί περιλαμβάνονται στο υπό επεξεργασία σχέδιο της ΝΔ για την ΕΡΤ, στην περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση, βρεθεί με την ψήφο του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση. Με δεδομένη τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως ορθώς έκλεισε η ΕΡΤ το 2013 και πως θα πρέπει να υπάρξει μείωση του ανταποδοτικού τέλους κατά 50%, στο 1,5 ευρώ από 3 ευρώ σήμερα, προκαλεί αναπόφευκτη και σαρωτική μείωση του εύρους της ΕΡΤ.

Με την ΕΡΤ να παραμένει κερδοφόρα και πλεονασματική και με την συνολική της απήχηση στο 10,5% (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2,ΕΡΤ3, ΕΡΤ Sports) συνιστούν έναν δυναμικό παίκτη και ανταγωνιστή των αδειοδοτημένων σταθμών εθνικής εμβέλειας. Η απεξάρτηση από τη Digea με τη δημιουργία αυτόνομου δικτύου μετάδοσης του σήματος, έχει ισχυροποιήσει την ΕΡΤ και χρειάζεται μόνο την ανακατανομή του προυπολογισμού, ώστε να γίνουν επενδύσεις στην ελληνική μυθοπλασία για να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεοπτική της παρουσία.

Το σχέδιο της ΝΔ, περιλαμβάνει την επιστροφή στα δεδομένα της ΝΕΡΙΤ, με τη λειτουργία ενός μόνο τηλεοπτικού προγράμματος και 3 ραδιοφωνικών προγραμμάτων, του Τρίτου, του Πρώτου (ως μεικτού ραδιοφωνικού σταθμού ,με ενημέρωση, ελληνική και ξένη μουσική) και ενός ακόμη, που μάλλον θα είναι το Kosmos. Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό κάτι που αντικειμενικά θα ωφελήσει τους ανταγωνιστές της, το Σπορ FM και τον Sport24. H ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχει αυτόνομο πρόγραμμα, αλλά θα λειτουργεί ως γραφείο ανταποκριτών, με μέγιστο προσωπικό τα 40-50 άτομα. Άγνωστη παραμένει η τύχη των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, τους οποίους η σημερινή διοίκηση επιθυμεί να μεταφέρει στην ΕΡΤ3. Το προσωπικό της ΕΡΤ, σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΝΔ δεν θα υπερβαίνει τα 1.000 άτομα σε όλη τη χώρα (σήμερα εργάζονται 2.300) χωρίς να διευκρινίζεται η τύχη των ανθρώπων που δεν θα έχουν εργασία.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου