Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Αυτοεξευτελισμός

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Άγριο ξύλο από την Πειραιώς στα «ΝΕΑ» για τον Μπογδάνο – Η εφημερίδα τα μαζεύει και τα ρίχνει στον Αδωνι

Την Τρίτη ο «Μικροπολιτικός» των «ΝΕΩΝ» δημοσιεύει ότι «Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κλείδωσε για υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας με τη ΝΔ κι ετοιμάζει γραφείο στην παλιά του γειτονιά την πλατεία Αμερικής». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Μπογδάνος ή κάποιος άλλος για λογαριασμό του, επικοινώνησε με την εφημερίδα και έδωσε την πληροφορία για την υποψηφιότητα του και επιπλέον ότι θα ανοίξει το γραφείο του στην πλατεία Αμερικής, ώστε το παραπολιτικό να μην είναι ξερό! Λογικά λοιπόν στη συνέχεια η εφημερίδα – όπως επιβάλλουν οι δημοσιογραφικοί κανόνες, πήρε τηλέφωνο τις πηγές της στην Πειραιώς και επιβεβαίωσε την είδηση, για αυτό και έγραψε ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητα Μπογδάνου!

Σημειωτέον ότι την ίδια ημέρα και στο ίδιο κομμάτι ο «Μικροπολιτικός» έγραψε ότι κλείδωσε και η υποψηφιότητα Αυτιά για το ευρωψηφοδέλτιο!

Και από αυτό το σημείο ξεκινάει το πρόβλημα για την εφημερίδα! Είναι το ίδιο πρόβλημα που έχει απομακρύνει τους πολίτες και έχει καταστήσει τα ΜΜΕ αναξιόπιστα! Και το πρόβλημα δεν είναι ότι την επόμενη ημέρα το πρωί διαψεύστηκε η πληροφορία για τον Αυτιά… Μικρό το κακό! Αυτά συμβαίνουν!

Το πρόβλημα είναι ότι την επόμενη ημέρα την Τετάρτη η εφημερίδα και συγκεκριμένα ο «Μικροπολιτικός» στο ίδιο σημείο που την προηγούμενη έγραφε ότι «κλείδωσε η υποψηφιότητα Μπογδάνου για την Α’ Αθήνας» τώρα γράφει: «Εκνευρισμός στο Μοσχάτο μαθαίνω. Εννοώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το στενό του περιβάλλον. Κι αυτό αφού, όπως πληροφορούμαι, δεν αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ να αυτοχρίζονται διάφοροι υποψήφιοι για τις εθνικές εκλογές. Ο ίδιος σε συνομιλητές του αποσαφηνίζει, άλλωστε, πως μόνο το κόμμα χρίζει υποψήφιους».

Σοβαρά, δεν τους χρίζει η εφημερίδα; Τι κρίμα!

Είναι περισσότερο από προφανές όμως ότι η Πειραιώς, όχι μόνο κατσάδιασε την εφημερίδα μετά το χρίσμα που έδωσε στον Μπογδάνο… Επέβαλε να δημοσιευθεί και ο εκνευρισμός του προέδρου (και μάλιστα στο ίδιο σημείο), ντροπιάζοντας και ταπεινώνοντας τον συντάκτη που ξαφνικά μιλούσε για «διάφορους που αυτοχρίζονται»! Λες και δεν ήταν ο ίδιος που έγραφε την προηγούμενη ημέρα για τον Μπογδάνο και το γραφείο που ανοίγει στην παλιά του γειτονιά!

Ώρα είναι να πουν ότι το έγραψε μόνος του ο Μπογδάνος!

Πρέπει όμως να ήταν τόσο πολύ το «ξύλο» που έφαγε η εφημερίδα από την Πειραιώς για το παραπολιτικό της Τρίτης που εχθές Πέμπτη υπήρξε νέα συνέχεια από τη στήλη της Καρολίνας Παπακώστα αυτήν τη φορά! Προφανώς το φυσάνε και δεν κρυώνει στα «Νέα», διότι η δημοσιογράφος επιχειρεί να το φορτώσει τώρα στον Αδωνι Γεωργιάδη γράφοντας ότι ενοχλήθηκε η Πειραιώς (ενν. με τον αντιπρόεδρο) που έχρισε τον Μπογδάνο υποψήφιο κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας του! Πιθανόν να ισχύει, αλλά η εφημερίδα δεν έχει ευθύνη που αναπαράγει διαρροές και μετά τρέχει να τις μαζέψει και αυτοεξευτελίζεται;
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου