Σάββατο 29 Απριλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 29/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Διευθύνων σύμβουλος ο Παπαδρόσος
και αντιπρόεδρος ο Βερύκιος στον Alpha!

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Βασίλης Παπαδρόσος και αντιπρόεδρος ο Δήμος Βερύκιος. Μέλη του είναι οι: Γιώργος Χριστοδούλου, Άννα Σούρπη, Δημήτρης Κούρεντας.[…]

Ο Alpha παραμένει δυναμικός στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα σχεδιάζει το μέλλον στηριζόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό του, με έμπνευση και σταθερότητα.

Ο Alpha αποδεχόμενος την παραίτηση του κ. Δημήτρη Φουρλεμάδη τού εύχεται καλή επιτυχία στο επόμενο επαγγελματικό του βήμα.
---
Η «Μακεδονία»
και το πιεστήριο του “Αγγελιοφόρου”

Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν τα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσιογράφων και των τεχνικών στην εφημερίδα «Μακεδονία» η εργοδοσία της οποίας οφείλει πάνω από 12 μήνες δεδουλευμένων μισθών.[…]

Οπως ανακοινώθηκε η απεργία θα πραγματοποιηθεί «από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 1 Μαΐου 2017 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης 2 Μαΐου 2017,και καλούν την εργοδοσία της ΜΕΕ ΑΕ» και τα σωματεία καλούν τη διοίκηση της εφημερίδας «να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους και να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.dailythess.gr/
---
ΕΣΗΕΑ: “Θέλουν να οδηγήσουν
σε οικονομική ασφυξία το ΔΟΛ”

Επιχειρηματικά και άλλα κέντρα επιδιώκουν να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία τον ΔΟΛ, θέλοντας να προκαλέσουν στάση πληρωμών για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να επαναλάβει προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τις Τράπεζες,

αλλά και τον ειδικό διαχειριστή ότι, όπως ορίζει η απόφαση του Δικαστηρίου: «Η λειτουργία της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της ειδικής εκκαθάρισης, αποτελεί βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή και όχι ζήτημα αναγόμενο στη διακριτική του ευχέρεια».
Οι Τράπεζες οφείλουν να την σεβαστούν στο ακέραιο και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Η διαδικασία αυτή, που υπηρετεί και διασφαλίζει, όχι τυχαία, τον πλουραλισμό της Ενημέρωσης των πολιτών, την ελευθερία της έκφρασης και τη Δημοκρατία, είναι μονόδρομος.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Μιλάει με Μαρινάκη και ΣΚΑΪ

Σε συζητήσεις με όμιλο Μαρινάκη και όμιλο ΣΚΑΪ, βρίσκεται ο Δημήτρης Φουρλεμάδης. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Alpha μιλάει και με τα δύο συγκροτήματα ΜΜΕ της ελληνικής αγοράς, μετά και την αποχώρησή του από τον τηλεπτικό σταθμό του Δημήτρη Κοντομηνά.
---
Αγωγή Σίας Αναγνωστοπούλου
κατά της “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΕ”

Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαΐου, συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή που άσκησα κατά της εταιρίας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΕ», που εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», για προσβολή προσωπικότητας. Η αγωγή αφορά σε συκοφαντικό δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2016. Το ως άνω δημοσίευμα αναπαράχθηκε στο διαδικτυακό τόπο της συγκεκριμένης εφημερίδας και στη συνέχεια σε δεκάδες ιστοσελίδες.
Ας σημειωθεί ότι η εφημερίδα κλήθηκε με εξώδικη δήλωσή μου να ανακαλέσει το δημοσίευμα, πλην όμως επέλεξε αντί της αποκατάστασης της αλήθειας να δημοσιεύσει τμήμα μόνο του εξωδίκου και μάλιστα στη στήλη των επιστολών.
Η κατάθεση αγωγών κατά εφημερίδων δεν υπήρξε ποτέ έως σήμερα επιλογή μου. Η πολιτική κριτική είναι ευπρόσδεκτη και αναγκαία. Όχι όμως και η συστηματική συκοφαντία και η παραποίηση της αλήθειας.
Η συγκεκριμένη αγωγή αποτελεί το έσχατο μέσο προκειμένου να προστατευθεί η προσωπικότητα και η αξιοπρέπειά μου από τις συνεχείς υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις, που εκπορεύονται ιδίως από το συγκεκριμένο μέσο, το οποίο έχει επιλέξει να στοχοποιεί οποιονδήποτε και οποιαδήποτε αντιστέκεται με το επιστημονικό έργο και τη στάση ζωής στην εθνικιστική, σοβινιστική και σεξιστική του τοποθέτηση.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου