Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

... ΑΕΠΙ - το σίριαλ καλά κρατεί ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Και το ερώτημα είναι
γιατί η κυβέρνηση (μοιάζει σαν να)
καλύπτει τον Ξανθόπουλο της ΑΕΠΙ;
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού τραγουδιού επιθυμεί και ζητά να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΑΕΠΙ και να περάσει η εταιρία μέσω Επιτρόπου στα χέρια των δημιουργών. 

Το ζητούν μετά επιτάσεως οι 450 δημιουργοί, το επιδιώκουν τα μέλη της Αυτοδιαχείρισης του Γιάννη Γλέζου, το επιθυμούν πολλοί ανεξάρτητοι δημιουργοί που δεν μιλούν δημοσίως, το θέλουν αλλά με διαφορετικό τρόπο και οι 125 δημιουργοί που υπογράφουν το άλλο κείμενο.
Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το προχωράει και μοιάζει σαν να θέλει να καλύψει τον Ξανθόπουλο. Ψήφισε την τροπολογία για την ΑΕΠΙ αλλά το τοπίο παραμένει ακόμα θολό. Όσο για το νομοσχέδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα τα είπαμε ΕΔΩ, η κυβέρνηση 15 μήνες τώρα τους κοροϊδεύει όλους.
Μία πελαγωμένη Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου που μήνες τώρα ενημερώνεται για το θέμα αλλά προφανώς δεν καταλαβαίνει τίποτε. Απλώς, ρωτώντας εδώ κι εκεί, προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα και να λάβει αποφάσεις (που δεν λαμβάνει).
Κυκλοφορεί πάντως πως αν η Λυδία Κονιόρδου (που μοιάζει να είναι χειρότερη ακόμα και από τον Αριστείδη Μπαλτά) προτείνει συνδιοίκηση, δηλαδή να αποφασίζει ο επίτροπος μαζί με την οικογένεια Ξανθόπουλου, θα έχουμε μεγάλη αναταραχή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού και πολλές αντιδράσεις.
---
Δημ. Κανελλόπουλος/e-tetradio
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου