Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

... απεργία - αποχή στη ΓΓΕΕ κατά της ωρομέτρησης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


“Παράνομη εισαγωγή
συστήματος ωρομέτρησης στη ΓΓΕΕ” 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την αντίθεσή τους στους περιορισμούς της δημοσιογραφικής εργασίας, που αφορούν ελεύθερη πρόσβαση στις πηγές και καταστρατήγηση όρων και ελευθεριών των ΣΣΕ, εκφράζουν οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Με απόφασή τους τα Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν απεργία – αποχή, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη παράνομη εισαγωγή συστήματος ωρομέτρησης στους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και στην προσπάθεια χειραγώγησης του έργου τους, μέσω της αυθαίρετης επέκτασης διατάξεων, που αφορούν στο ωράριο των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Η κινητοποίηση αφορά όλους τους δημοσιογράφους, που υπηρετούν στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, από κάθε ενέργεια, που συνδέεται με τήρηση συστήματος ωρομέτρησης, καταγραφής και καταχώρησης της παρουσίας τους στον χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Δηλαδή, αποχή από τη χρησιμοποίηση της κάρτας εισόδου ως συστήματος ελέγχου.

Η αποχή αυτή των δημοσιογράφων από συγκεκριμένες ενέργειες, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου